Főoldal > wellness > Igazi csodaszer a zöld búzafűlé 

Igazi csodaszer a zöld búzafűlé 

betegségbúzafűbúzafűléegészségenergiafogyáshízásimmunrendszeritalvitamin
0 0

Írta:

 Immunrendszerünk erősítése, egészségünk megóvása érdekében fontos, hogy minél több értékes szuperélelmiszert fogyasszunk. A zöld búzafűlé valóságos csodaszer, természetes bioital, ami rengeteg energiával tölti fel a szervezetünket.

Méregtelenít

Nem csak tisztítókúrához, hanem mindennapi használatra is érdemes beszerezni búzafűlé-port, és egy-két teáskanálnyi mennyiséget feloldani egy-egy pohár vízben vagy gyümölcslében. Rendszeres fogyasztásával elősegítjük a máj regenerálódását, ami azért különösen fontos, hiszen e szervünk felelős a mérgek kiválasztásáért. Ha pedig a máj megfelelően működik, jóval több méregtől tud megszabadulni a szervezet.

Tele van klorofillal

A nap energiáját a növény zöld színe teszi elérhetővé számunkra. Ha sok zöld, vagyis klorofilltartalmú élelmiszert fogyasztunk, sejtjeink több oxigénhez jutnak, így javul az oxigénszállítás. Frissebb, fiatalosabb lesz a bőr, megnövekszik a sejtek energiája és mélyebben alszunk, ha sok búzafűből készült italt fogyasztunk.

Szuper vitamin- és ásványi-anyag forrás

A búzafűlé valódi vitaminkoktél, ezért ajánlott a mindennapi fogyasztása. Ráadásul így a vitaminok és az ásványi-anyagok természetes, nem pedig mesterséges formában kerülnek a szervezetünkbe. Található benne többek között, A-, B-, B-, D-, E-vitamin, folsav, és számtalan olyan ásványi-anyag, amelyek a kiegyensúlyozott anyagcseréhez szükségesek.

14087532 - clsoe up wheatgrass juice in shot glass with fresh wheatgrass

Bővelkedik enzimekben

Az enzimek a szervezetben lezajló sok biológiai és kémiai folyamat lezajlásához és gyorsításához szükségesek, hozzájárulva ezzel az egészség megőrzéséhez, és a betegségek megelőzéséhez. A búzafűben található zsírbontó, vérképző, sejtöregedést gátló, szívizomzatnak segítő enzim is.

Lúgosít

A szervezet elsavasodása igen veszélyes nem csak a túlsúlyt tekintve, de egészségügyi szempontból is. Ez ellen (amellett, hogy nem fogyasztunk savasító élelmiszereket) úgy védekezhetünk leghatékonyabban, ha lúgosító ételeket, italokat, készítményeket viszünk a szervezetünkbe. Aki rendszeresen fogyaszt búzafűlevet, annak nem csak a betegségektől, de a pluszkilóktól sem kell tartania.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

álmatlanságálmos

Álmatlanság? Itt a 4 leghatékonyabb megoldás

Írta:
17 órája 0 0

Számtalan ember küzd alvási gondokkal, ha te is egy vagy közülük, mielőtt a pirulákhoz és segédeszközökhöz folyamodnál, érdemes lehet a végére járni annak, hogy mi okozhatja a gondot. A folyamatos stressz, az egészségtelen életmód, betegségek egyaránt felelősek lehetnek a problémáért, azért, hogy ne csupán tüneti kezelést végezz, először járj utána, nincs-e valamilyen háttérprobléma, ami az álmatlanságot okozza.

agyágynemű

Így lesz tökéletesen pihentető az alvás

Írta:
tegnap 0 0

Fontos az egészséges tápkálkozás, a nyugodt élet, a sok testmozgás, de mindezek mellett még van egy alapvető igénye testünknek, persze sok más mellett, melyet, ha nem tudunk megadni neki, akkor nagyon rövid időn belül kóros elváltozásokat okozhat testünkben és elménkben is. Ez pedig nem más, mint a pihentető és nyugtató alvás.