Főoldal > wellness > A hideg láb érszűkületet jelent?

A hideg láb érszűkületet jelent?

betegségegészségérszűkülethidegláb
0 0

Írta:

Hideg láb A fagyos végtagok nem kellemes tünetek, sem annak, aki birtokolja őket, sem annak, aki a hideg lábak tulajdonos&

Hideg láb

A fagyos végtagok nem kellemes tünetek, sem annak, aki birtokolja őket, sem annak, aki a hideg lábak tulajdonosával alszik egy ágyban. Azonban az, hogy valakinek a lába nem ugyanolyan hőfokú, mint a teste többi része, még nem jelent feltétlenül bajt

„A hideg láb nem feltétlenül az érszűkület tünete. Nagyon sok minden állhat a hátterében a keringési rendellenességeken kívül is, így nem kell megijedni az ilyen panaszok esetén. Hogy megnyugodhassunk, érdemes egy orvossal is konzultálni, mivel így biztosan kideríthető, mi áll a háttérben.”

Terhelés

Ha a hideg láb nem, ám a terhelésre jelentkező fájdalom és lábfáradás már inkább jelezhet érszűkületet. Ebben az esetben mindenképpen érdemes orvost is felkeresni, hogy a későbbi, komolyabb gondokat el lehessen kerülni.

hideg2.jpg ()„Azt kell figyelembe venni, hogy az érszűkületes panaszok főleg terheléskor jelentkeznek. 50-100m séta után ha megállásra kényszerint minket a fájdalom, jogosan gondolhatunk érszükületre. Amikor dombnak felfelé sétálunk, akkor sokkal korábban figyelhetünk fel az eltérésekre, fájdalomra, lábfáradságra” – mondja dr. Sepa György.

Sportoljunk

A mozgással az életminőségünk is javul, ez pedig különösen igaz abban az esetben, ha érszűkülettel küzdünk. A fokozott izommunka ilyenkor kifejezetten jót tesz!

„A sport, a terhelés kifejezetten pozitív hatással bír. Ráadásul ez alatt a komoly izommunkát igénylő tevékenységek is értendőek, sőt, ezek a sportok preferáltak is. Az izomnövekedés ugyanis jó hatással van erre a betegségre, ez pedig azt jelenti, hogy az érszűkületes betegeknek erőn-, és fájdalom felüli terhelésre van szükségük, hogy állapotuk javuljon. Persze, a biztonságos mozgáshoz először a kezelőorvossal kell konzultálni, és együtt felállítani egy edzéstervet.”

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

agyágynemű

Így lesz tökéletesen pihentető az alvás

Írta:
4 órája 0 0

Fontos az egészséges tápkálkozás, a nyugodt élet, a sok testmozgás, de mindezek mellett még van egy alapvető igénye testünknek, persze sok más mellett, melyet, ha nem tudunk megadni neki, akkor nagyon rövid időn belül kóros elváltozásokat okozhat testünkben és elménkben is. Ez pedig nem más, mint a pihentető és nyugtató alvás.