Főoldal > EGÉSZSÉG > Tudd meg, milyen betegségeket okozhat a hasi zsír!

Tudd meg, milyen betegségeket okozhat a hasi zsír!

betegségegészségelhízáshasi zsír
0

Írta:

„Nem mindegy, hogy a zsír melyik testrészen rakódik le”  - állítja Harald Schneider a kutatás vezetője. A kutató és csoportja 8 éven keresztül mintegy  tizenegyezer embert vizsgált meg, akiknél rendszeresen mérték a testtömeg-indexet és a has-körtérfogat értékét. A kutatók megállapították, hogy az alhasi kövérség általában a férfiak körében jellemző, de természetesen a hasi elzsírosodás a nőket is érinti. Ez […]

„Nem mindegy, hogy a zsír melyik testrészen rakódik le”  - állítja Harald Schneider a kutatás vezetője.

A kutató és csoportja 8 éven keresztül mintegy  tizenegyezer embert vizsgált meg, akiknél rendszeresen mérték a testtömeg-indexet és a has-körtérfogat értékét. A kutatók megállapították, hogy az alhasi kövérség általában a férfiak körében jellemző, de természetesen a hasi elzsírosodás a nőket is érinti. Ez a típusú elhízás főleg a fejlett országok lakosságára jellemzi, akik keveset mozognak és rossz táplálkozási szokásokat követnek. 

A hasi elhízás a szívbetegségek mellett cukorbetegséget, magas vérnyomást, érelmeszesedést is okozhat. A hasi zsírpárnák miatt kialakulhat nehézlégzés és fulladás is.

A tanulmány egyértelműen bebizonyított, hogy a fenéken és a combokon lévő zsírpárnák kevésbé károsak az egészségre, mint a hason megjelenő fölösleg.

$beszur$

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X