Főoldal > SZÉPSÉG > Természetes szépségápolók a kertből

Természetes szépségápolók a kertből

arcápolásbőrápolásgyümölcskertnövényszépségszépségápolástermészeteszöldség
0

Írta: and

Sajnálod a pénzt drága kozmetikumokra? Ódzkodsz a kemikáliáktól? Miért ne készí

Sajnálod a pénzt drága kozmetikumokra? Ódzkodsz a kemikáliáktól? Miért ne készíthetnéd el otthon te magad arcpakolásaidat? Használd ki, hogy roskadoznak a standok a piacokon (szerencsés esetben a kertetek) a friss zöldségektől, gyümölcsöktől. Ugye nem sajnálsz fél órát magadra szánni?

Hamvas őszibarack

Ezt a csodás gyümölcsöt nem csak isteni ízéért imádjuk. Hatóanyagai (vitaminok, ásványi anyagok, cukrok) révén táplálja bőrt, és selymessé, bársonyossá teszi azt. Összetört húsát vagy kifacsart levét keverd saválló hidratáló krémbe, majd vidd fel az arcodra.

Tipp: Mivel piheszőrei bőrizgató hatásúak lehetnek, felhasználás előtt hámozd meg. A mag körüli részt pedig vágd ki, mert mérgező anyagokat tartalmazhat.

Fiatalító szőlő

Sok gyümölcscukrot, C- és P-vitamint tartalmaz. Ha vízhiányos a bőröd, remek tápláló, hidratáló, frissítő hatást érhetsz el vele. A szőlőszemeket összetörve, szójaliszttel elkeverve remek pakolás készíthető belőle. Nyugodtan tedd saválló hidratáló krémekbe, testápolókba, zselékbe, és szomjas bőröd garantáltan meghálálja a gondoskodást.

Tipp: Érdemes beszerezned hidegen sajtolt szőlőmagolajat, hiszen a kényes felületekre kenve bőrfeszesítő hatású és narancsbőr ellen is kiváló. Belsőleg alkalmazva pedig tisztán tartja az ereket, ezért nagyon ajánlott a mindennapi fogyasztása.

szepseg-noveny2.jpg ()

Gyulladáscsökkentő szilva

A szilva legfőképpen P-vitamin tartalma miatt jelentős. Az érzékeny bőrűek bátran használhatják, mivel gyulladáscsökkentő hatású. Levéből készíthetsz borogatást az arcodra, de hidratáló krémbe keverve pakolásként is használható.

Tipp: A szilva jó hatással van az emésztésre. Székrekedés esetén különösen ajánlott, de nem csak a bélből üríti ki a salakanyagokat, hanem vízhajtó hatása is ismert.

Vitamindús paprika

Szent-Györgyi Albertnek hála ma már tudjuk: a paprika fantasztikus C-vitamin forrás. Háziszerként pép, illetve lé formájában is alkalmazható hidratáló krémekbe keverve. A vízhiányos bőr remek tápláléka a belőle készült pakolás.

Tipp: A csípős paprikából készült krém jótékony hatása már régóta ismert a kozmetikusok körében. Testmasszázzsal cellulitisz ellen igen hatékony.

Frissítő paradicsom

Erős savassága és magas C-vitamin tartalma miatt tonizáló, összehúzó hatású. Levéből arcvizeket vagy tág pórusok esetén összehúzó pakolásokat készíthetsz.

Tipp: A paradicsom magjában különleges, fényvédő hatású anyag van, ezért kivonatát napvédő krémekben szokták alkalmazni. Adj a nappali hidratáló krémedhez és testápolódhoz is pár csepp paradicsommag-olajat, így az egész napos lóti-futiban is megvédheted a nap káros sugaraitól a bőröd.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X