Főoldal > mozgas > Őszi túrázás és terepfutás a Pilisben

Őszi túrázás és terepfutás a Pilisben

futásPilissportteljesítménytúratúra
0 0

Írta:

November első szombatján, november 5-én három különböző táv várja a túrázni illetve futni vágyókat a Pilisben.

Hagyományosan jó hangulatú, lila hagymás, zsíros kenyeres, kőbányában futós esemény kihívásokkal teli futópályán zajlik a terepfutás szerelmeseinek a Pilisben.
Különböző távok a futóknak és a túrázóknak és egy csodaszép őszi erdei élmény minden résztvevőnek! Igazi családi program a túra mindenkinek, aki szeret a természetben kirándulni.

A csillaghegyi HÉV megállótól néhány perces sétával elérhető rajttól az óvatosabbak 10,1 kilométeren, a lelkesebbek 21,4 kilométeren, a vállalkozó kedvűek 32,7 km-en túrázhatnak.  
Rajt/Cél:
 Csillaghegyi Általá nos Iskola (1038 Budapest, Dózsa György utca 42.)

– A terepfutók számára két táv áll rendelkezésre: 21,2 (szintkülönbség: 745 m), és 32,5 km (szintkülönbség: 1081 m). Újdonságot jelent, hogy a terepfutás rövidebb távja, a FélmaratonMánia második őszi állomása is egyben
.
Útvonal:
Néhány száz méter kivételével végig jelölt turistautakon halad.

Tervezett ellenőrző pontok:
középtáv:
– a Kevély-nyereg és az Egri vár közötti útszakaszon
hosszútáv:
– a Szent-kútnál
– a Kevély-nyereg és az Egri vár közötti útszakaszon

Tavaly 1840-en döntöttek úgy, hogy a BSI-vel a természetben töltik november első szombatját. Nagyrészt remek napsütéses időben zajlott az esemény, teljesítménytúrázók, terepfutók, természetbarátok és családok nagy örömére. A túra során megcsodálható:

  • a Teve-szikla,
  • a Kő-hegyi bánya,
  • a Mackó-barlang
  • látványos lovagi torna az Egri várnál.

A korábbi évekhez hasonlóan a Diósdi Történelmi Bajvívó Egyesület 10:00 és 15:00 között óránként, középkori bemutatót tart az Egri várnál. Műsoruk: középkori magyar lovagi torna, gyalogos bajvívás, XII-XVI. században használt lovagi fegyverek bemutatása. (www.bajvivok.hu)

További részletek: www.futanet.hu


További cikkeink a témában

edzéserősítő edzés

Izmosodnál? Ezeket ne tedd!

Írta:
11 napja 0 0

Vannak, akik súlyvesztés céljából edzenek, mások az izomtömegük növelését tartják szem előtt. Nem mindegy, milyen cél lebeg előtted, hiszen annak megfelelően kell táplálkoznod és mozgásformát választanod. Ha úgy érzed, fogyni már nem szeretnél, viszont formásodni annál inkább, tartsd be tippjeinket, hogy fáradozásaid eredményt hozzanak.