Főoldal > mozgas > Faragd le a felesleget!

Faragd le a felesleget!

alakformálásfeleslegfittséggyakorlat
0 0

Írta:

10 szuper gyakorlat

Bemelegítés

– Menetelés
Tedd fel kedvenc dinamikus zenédet, és lendületes karmozdulatokkal kísérve menetelj nagyjából az első szám feléig.

– Sarokfelkapás súlyáthelyezéssel
A szám második felében végezz oldalra hintalépéseket, úgy, hogy hátul felkapod a sarkad, a karod pedig a mozgás irányával azonosan lendüljön a tested előtt a levegőben.
E két bemelegítő gyakorlattól kissé megemelkedik a pulzusod, és beolajozódnak az ízületeid, vagyis a tested felkészül a tréning további részére.

GLB_4722.jpg ()GLB_4728.jpg ()

1. Karhajlítás kilépéssel

Vegyél a kezedbe két könnyű (maximum 2 kilós) kézi súlyzót. Állj zárt állásba, majd lépj ki széles terpeszbe oldalra, közben hajlítsd a karjaidat és emeld a válladhoz a súlyokat. Ügyelj arra, hogy felkarod ne mozduljon el a törzsedtől, a térdhajlításnál pedig függőleges síkban mozogj. Ezután zárd újra a lábakat, és ismételd meg a gyakorlatot a másik oldalra is.
Mire hat? A bicepszet, a farizmokat és a combot dolgoztatja meg.
Ismétlés: Mindkét oldalra 20

GLB_4735.jpg ()GLB_4737.jpg ()

2.Térdhúzás kézi súlyzóval

Helyezkedj támadóállásba, testsúlyod az elöl lévő lábadon legyen, a kézi súlyzókat vállszélességben emeld a fejed fölé, tenyereid előre nézzenek. Ezután húzd előre a térdedet a másik mellé, ezzel egy időben a karodat vidd a tested mellé hajlítva úgy, hogy a tenyerek felfelé nézzenek. Ezt követően emeld újra a karodat, és told hátra a lábad, a testsúlyod azonban végig maradjon a tartó lábadon.
Mire hat? A comb-, a far- és a vállizmokra.
Ismétlés: Mindkét oldalra 4×8 (haladóknak 6×8)

GLB_4747.jpg ()GLB_4748.jpg ()

3. Döntött törzsű evezés

Zárt állásban hajlítsd a térdeidet, döntsd előre a törzsedet, a súlyzókat pedig engedd le a tested elé, úgy, hogy egymás felé nézzenek. Ezután húzd felfelé a könyököd, legalább addig, amíg a súlyzók egy vonalba nem kerülnek a törzseddel, majd engedd vissza.
Mire hat? A hát felső szakaszára.
Ismétlés: 2×25 (haladóknak pihenés nélkül 50)

GLB_4758.jpg ()GLB_4759.jpg ()

4. Szélmalom

Állj zárt állásba, hajlítsd a térded, döntsd a törzsed enyhén előre. Fogd a súlyzókat a kezedbe, majd emeld a karokat ellentétes irányba körülbelül vállmagasságig, úgy, hogy a talajra párhuzamosak legyenek, majd végezz cseréket anélkül, hogy a törzsed elmozdulna eredeti pozíciójából.
Mire hat: A vállakra és a hátra.
Ismétlés: 30

GLB_4770.jpg ()

5. Térdnyújtás feltolással

Állj nagy terpeszbe, lábfejeidet forgasd kifelé. Fogd a kezedbe a kézi súlyzókat az első képen látható módon, majd a térd nyújtásával egy időben told őket a fejed fölé. Tartsd meg rövid ideig ezt a testhelyzetet, majd ismét hajlítsd a térdeket, és vezesd le a tested mellé a súlyokat.
Mire hat? A combra, a popsira és a karra.
Ismétlés: 4×8 (haladóknak: 6×8)

GLB_4778.jpg ()GLB_4779.jpg ()

6. Oldalrúgások

Helyezkedj el oldalülésben a talajon, a térdeid pihenjenek egymáson. Egyik karodon támaszkodj meg oldalt, a másikat tartsd a mellkasod előtt. A felső lábad emeld el kissé a másiktól, majd nyújtsd ki, mintha rúgnál egyet a levegőbe. Ezután hajlítsd megint, de mindig csak a sorozatok végén zárd a térdeidet! Ismételd a másik oldalra is!
Mire hat? Elsősorban a popsira.
Ismétlés: 4×8 (mindkét oldalra)

GLB_4793.jpg ()GLB_4794.jpg ()

7. Csípőemelés térdhúzással

Feküdj hanyattfekvésbe, a karok pihenjenek a tested mellett. Térdeidet húzd fel, a sarkak maradjanak a talajon. Ezután emeld a csípődet, és ezzel egy időben húzd fel az egyik térdedet is, majd először a lábadat, ezt követően pedig a csípődet is engedd vissza a kiinduló helyzetbe. Végezd váltott oldalra!
Mire hat? A farizmokra.
Ismétlés: 4×8

GLB_4812.jpg ()

8. Térdhúzás oldaltámaszban kézi súlyzóval

Helyezkedj el oldalfekvéses kéztámaszban, majd nyújtsd ki a bal lábadat. A súlyzót tartó bal karod a tested meghosszabbítása legyen, csípődet pedig emeld el a talajtól. Ezután egyszerre húzd a térded és könyököd, mintha csak össze akarnád érinteni őket, majd térj vissza a kiinduló helyzetbe.
Mire hat? Az oldalsó hasizmokra, a karra és a combra.
Ismétlés: 2×8 (mindkét oldalra)

GLB_4819.jpg ()GLB_4820.jpg ()

9. Rézsútos boksz

Feküdj a hátadra, talpaid legyenek a talajon, a súlyzók pedig a kezedben a tested előtt. A levegő kifújásával emeld el a fejed és a lapockád a szőnyegtől, forgasd kissé a törzsedet, és a jobb kezedben lévő kézi súlyzót nyújtsd a bal combod felé, végül a levegő beszívásával térj vissza a kiinduló helyzetbe. Váltogasd az oldalt!
Mire hat? A rézsútos hasizmokra.
Ismétlés: 4×8

GLB_4832.jpg ()GLB_4833.jpg ()

10. Fél lebegőülés

Ülj a szőnyegre, hátul támaszkodj meg, a talpakat emeld el néhány centire a talajtól. Egy időben engedd hátra a törzsed, és nyújtsd ki a talaj fölött néhány centivel a lábaidat, majd térj vissza a kiinduló helyzetbe. Ne siesd el a mozgást!
Mire hat? Elsősorban az alsó hasizmokra.
Ismétlés: 4×20

GLB_4841.jpg ()GLB_4842.jpg ()

Mennyit tudsz a vitaminokról? Teszteld a Házipatika oldalán!

Magas a vérnyomásod? Neked is érdemes mozognod!


További cikkeink a témában

alakformálásdiéta

Alakformálás bárhol, bármikor!

Írta:
6 napja 0 0

Nincs időd heti kétszer-háromszor edzőterembe járni? Semmi gond! Az álomalak otthon is elérhető! Dudás Lili személyi edző, fitneszversenyző, az Életmódváltók program Scitec mentora olyan gyakorlatokat mutat, amelyekhez ki sem kell mozdulnod otthonról, mégis nagyon hatékonyak, ha az alakformálás a célod.