Főoldal > DIÉTA > Szupergyümölcsökre vágysz? Edd ezeket!

Szupergyümölcsökre vágysz? Edd ezeket!

fügegyümölcsvitaminvörösáfonya
0

Írta:

Vannak gyümölcsök, amelyek annyi csodás tulajdonsággal rendelkeznek, hogy mindenképpen érdemes őket rendszeresen fogyasztanod. Összegyűjtöttük neked azokat, amelyeket télen is könnyűszerrel beszerezhetsz, hogy még tovább növeld szervezeted ellenállóképességét.

Füge

A fügének rengeteg jótékony hatása ismert, hiszen nem csak a koleszterinszintet csökkenti, és a vízfelhalmozódást gátolja meg a szervezetben, de mindemellett szuper hangulatjavító is. Ha teheted, válaszd a friss, lédús gyümölcsöt (ne az aszalványt), hiszen az igen értékes tápanyagok így találhatóak meg benne a leginkább. Nem beszélve arról, hogy az aszalt füge jóval több kalóriát tartalmaz, mint a friss változata.

Vörösáfonya

Minél erőteljesebb színe van egy gyümölcsnek, annál több értékes tápanyag található meg benne. Nem kivétel ez alól a vörösáfonya sem. Nyomelemekben, ásványi anyagokban, vitaminokban és antioxidánsokban igen gazdag gyümölcs a vörösáfonya, ráadásul nagyon finom. Érvédő hatású, csökkenti az infarktus kialakulásának veszélyét, és még húgyúti fertőzések kezelésében is kifejezetten hatékonynak bizonyul.

Gránátalma

Ez az apró magvakból álló gyümölcs nem csak esztétikus látványával képes lenyűgözni bennünket, de ínycsiklandó ízével is. De nem elhanyagolható az sem, mennyi pozitív élettani hatással bír az emberi szervezet számára. Mivel kiváló antioxidáns hatású, ha rendszeresen fogyasztod a gránátalmát, megelőzheted a rákos sejtek kialakulását, csökkentheted a káros koleszterin szintjét a véredben, így a szív- és érrendszer megbetegedései ellen is hatékony segítség.

10759720 - juicy riped pomegranate  and knife on the wooden table

Alma

Az alma nagy előnye, hogy mindig “kéznél van”, legyen akármilyen évszak is. Tele van rosttal és vitaminokkal, ezért nem telhet el úgy nap, hogy ne fogyassz el belőle legalább egyet. Mindegy, hogy zöld, sárga vagy piros, a lényeg, hogy edd héjastul, hiszen a sok vitamin és ásványi anyag mellett az almahéjban lévő anyagok még a koleszterinszintet is képesek csökkenteni.

Ananász

Az ananász hihetetlenül egészséges gyümölcs, kiváló vitamin- és ásványi-anyag forrás. Tele van rosttal, így emésztési zavarok, fogyókúra esetén is ajánlott a rendszeres fogyasztása, főleg, hogy zsírégető hatása is ismert. Csökkenti a vér savtartalmát, és jó hatással van az immunrendszer megfelelő működésére. Ha tisztítókúra szeretnéd fogni szervezetedet, ne hagyd ki étrendedből az ananászt, hiszen fogyasztása után a szervezetből gyorsan ürülnek ki a méreganyagok.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X