Főoldal > DIÉTA > Így vesd be a kefirt a fogyás érdekében

Így vesd be a kefirt a fogyás érdekében

bélflóradiétaegészségemésztésfogyókúrakefirprobiotikum
0

Írta:

Egyre többféle hatékony fogyókúrás étrend közül válogathatunk, viszont kevesen ügyelnek arra, hogy mindez egészséges ütemben és kiegyensúlyozott táplálkozással történjen. A kefir segítségével azonban nem csak a fölös kilók száműzhetők, de az emésztési folyamatok is normalizálhatóak.

Gazdag fehérjeforrás

A kefirben rengeteg fehérje található. Mivel ebből épül az izom, aki fogyni és formásodni szeretne, annak elengedhetetlen a fehérjében gazdag étrend követése. Mivel a fogyás nagyrészt a táplálkozáson múlik, vezesd be a fehérje rendszeres fogyasztását, edzést követően pedig éhező izomraktáraidat is feltöltheted ezzel a csodás tejtermékkel.

Felel a bélflóra egyensúlyáért

A fogyást leginkább helyes táplálkozással és megfelelő étrenddel érhetjük el, de mindezek mellett sok más tényezőn is múlhat a diéta sikere. A megfelelő emésztés egy ezek közül, amely optimális bélflóra nélkül elképzelhetetlen. Ha rendszeresen fogyasztod a kefirt, nagy eséllyel a székrekedésnek is búcsút inthetsz.

66347030 - cold soup okroshka on kefir with herbs studio photo

Tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal

Amellett, hogy a kefir a benne található vitaminok és ásványi anyagok révén hozzájárul az immunrendszer megerősítéséhez, a pajzsmirigy megfelelő működését is segíti. Mivel ennek a hormonnak igen nagy szerepe van a fogyás-hízás folyamatában, ráadásul egyre többen érintettek a témában, a kefir-diéta nem elvetendő ötlet, ha hasonló problémával küzdünk.

Így fogyaszd

A kefir-diéta igen egyszerű, csupán arra kell ügyelned, hogy addig, amíg el nem éred a kitűzött célt, fogyassz minden étkezéshez minőségi, lehetőleg alacsony zsírtartalmú kefirt, naponta körülbelül másfél litert. Reggelire készíts belőle zöldség és gyümölcsturmixokat, vagy öntsd nyakon kefirrel a kedvenc müzlidet, zabpelyhedet. Tízóraira héjában főtt édesburgonyával fogyaszd, ebédre roston sült csirkemellel, uzsonnára készíts salátát kefires salátaöntettel, vacsorára pedig hal mellé kanalazz be egy pohárkával. Étkezz így egészen addig, amíg le nem olvadnak a pluszkilóid, de utána se hagyj fel a rendszeres kefirfogyasztással, de a napi mennyiségén már csökkenthetsz.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X