Főoldal > DIÉTA > Szupergyümölcs a görögdinnye

Szupergyümölcs a görögdinnye

diétaegészségétkezésfogyásgörögdinnyegyümölcsméregtelenítésvitaminvíz
0

Írta:

A vitamindús görögdinnye nem csak szomjoltásra kiváló. Ennek a rendkívül egészséges gyümölcsnek számtalan jótékony hatása ismert, amiért érdemes belőle nap, mint nap fogyasztani belőle legalább egy szeletet.

Jót tesz a szív- és érrendszernek

A görögdinnyében található anyagok erősítik az érfalakat, megelőzik a vérrögök kialakulását. Ez nem csak a keringésre, de a szívre is jótékonyan hat. Magas kálium- és magnéziumtartalma miatt hatékonyan csökkenti a vérnyomást, így az erekre és érfalakra nehezedő terhelést, amitől az egész keringési rendszer felpezsdül.

Átmossa a szervezetet

Nem csupán magas víztartalmának köszönhető, hogy a görögdinnye kimossa a szervezetből a méreganyagokat, hanem a benne található káliumnak is. Jót tesz a vesének, serkenti a vizeletürítést, és nem csak az egészséghez, de a gyönyörű, hamvas, üde bőrhöz is hozzájárul.

Rákmegelőző

A görögdinnye hatványozottan segít a daganatos betegségek megelőzésében. Egyrészt magas víztartalma kipucolja a szervezetből és a vesékből a méreganyagokat, másrészt a benne található likopin nevű festékanyag is rákmegelőző hatásáról ismert. Elsősorban mell-, prosztata-, tüdő- és vastagbélrák kialakulásának esélyét csökkenti a rendszeres görögdinnye-fogyasztás.

43494505 - top view healthy watermelon smoothie on a wood background

Fokozza a szexuális vágyat

A nyár nem csak a maga pezsgő hangulatával és fülledt hőmérsékletével növeli a szexuális vágyat, de olyan ételek rendszeres fogyasztásával is, mint a görögdinnye. Ez a zamatos gyümölcs ugyanis stimuláló hatással van a libidóra, nők és férfiak esetében egyaránt, de akár még erekciós gondok leküzdésében is segítség lehet a sok görögdinnye.

Véd az UV sugárzás ellen

Nagyobb mennyiségű dinnye fogyasztása akár az UV sugárzás ellen is védelmet nyújt valamelyest. A fényvédőkrémet és az általános napozásra vonatkozó szabályokat természetesen nem helyettesíti, de segít a bőr természetes védekezőképességének erősítésében.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X