Főoldal > DIÉTA > Stoppold le az étvágyad!

Stoppold le az étvágyad!

bikini bodybikinialakcsokoládédiétaéhségétvágyfogyásfogyókúrafűszer
0

Írta:

Szívesen fogyókúráznál, de gondolataid szinte egész nap az evés körül forognak? Vesd be étvágycsökkentő tippjeinket, amikkel nemcsak ritkábban kínoz majd az éhség, de a csábító ízeknek és illatoknak is jobban ellenállsz majd.

Trükközz a színekkel!

Pszichológusok szerint nem mindegy, milyen színekkel vesszük körbe magunkat evés közben – a kék és árnyalatai étvágycsökkentő hatásúak, ezért étkezés közben legyen körülötted minél több kékes árnyalat! Lehet kék a tányéralátéted, a szalvétád, az asztalterítőd, az étkészleted, a konyhai kiegészítőid. A piros és a sárga különböző tónusait pedig inkább kerüld, mert ezek étvágyfokozásban jók.

Evés előtt majszolj csokit!

Az étkezések előtti csokievés gyerekkorodban nem véletlenül volt tiltólistás – most pont étvágycsökkentő hatása jöhet kapóra. Már egyetlen kocka étcsoki nagyon lassú, cukorkaként való elszopogatása is azt az üzenetet küldi az agyadnak, hogy extra édességadagot kapott a szervezeted, így az éhséged is csillapodik.

Levesezz gyakran!

A leves azért kész főnyeremény, mert hamar telítettségérzést okoz és utána már nem fogsz brutál adag második fogásokat enni. Ezért amikor rád tör az éhség, lelkiismeret-furdalás nélkül kanalazhatod, ha figyelsz néhány szabályra: a krémlevesből hagyd ki a tejszínt, a tésztát, galuskát, gombócot és egyéb levesbetétet pedig felejtsd el.

53768080 - portrait of a young brunette beauty offering nutrition choices.

Fűszerezz okosan!

A Cayenne-bors bizonyítottan éhségcsökkentő, akik rendszeresen ezzel fűszerezik az ételeiket, azok 60 kalóriával kevesebbet esznek a következő alkalommal. Nem kell túlzásba vinned – már egy fél kiskanálnyi Cayenne-bors kordában tartja az étvágyadat. Ha szereted a pikáns ízeket, használhatod húsokhoz, köretekhez, de keverheted szendvicskrémbe, mártásokba is.

 

Egyél lassan!

Ha gyorsan belapátolod az ételt, könnyen túleheted magad – az agyadnak idő kell, hogy feldolgozza a gyomrod által küldött „tele vagyok” üzenetet. Rágj meg minden falatot kb. 25-30-szor, így a jobb emésztésről is gondoskodsz. Az is jó, ha bal kézzel eszel, mert így tuti lassabb lesz az evéstempód.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X