Főoldal > DIÉTA > 3 ital, ami hatékonyabban segít fogyni a citromos víznél

3 ital, ami hatékonyabban segít fogyni a citromos víznél

citromos vízdiétafogyásfolyadékitaljégkávévíz
0

Írta:

A fogyni vágyóknál a napot egy pohár citromos vízzel kezdeni hasonló szertartásos jellegű, mint a vallási rituálék.

Tény, hogy az italok általában nem befolyásolják a fogyási céljaid – kivéve a cukrozott üdítők, gyümölcslevek, amik hizlalnak. Ám vannak olyan italok, melyek olyan egészségi hatásokkal járnak, amik elősegítik a súlyvesztést. Az azonban biztos, hogy ha nem mozogsz, ezektől az italoktól sem lesz egy szempillantás alatt kockás hasad.

1. Kávé

Jó hír a kávérajongóknak: a kávé a tökéletes természetes energiaital. Ha megiszol pár csésze kávét edzés előtt (nem közvetlenül előtte, mert akkor csak a wc-ig jutsz), sokkal tovább és sokkal erősebben fogod bírni a mozgást. Egy kutatás során a kávéfogyasztók közel 20%-kal többet tudtak csinálni a gyakorlatokból adott időn belül. Ne feledd: mindig idd feketén a kávédat, mert egy jó adag tejjel, tejszínnel nagyon megdobhatod a kalóriabevitelt, a cukorról és cukorszirupokról pedig még nem is beszéltünk.

 2. Jeges víz

Cseréld le a citromot egy marék jégre! A hideg italok hatására a szervezet több energiát használ el ahhoz, hogy megőrizze az ideális hőmérsékletet. Ez azt jelenti, hogy három adag jeges víz elfogyasztása akár napi 100 extra kalória elégetését is eredményezheti. Minden nap igyál 3 adag jeges vizet, ami hosszú távon akár évi 5 kiló mínuszt is jelenthet.

3. Zöld tea

Nem csak azért jó, mert kalóriamentes, hanem azért is, mert elősegíti a zsírégetést és a fogyást. Egy vizsgálat során a napi 3 csésze zöld teát fogyasztók kb. 3 kilóval többet veszítettek el 2 hónap alatt a zöld teát nem fogyasztóknál. Egy másik, 2013-as tanulmány szerint a csípője is vékonyabb a rendszeresen zöld teát fogyasztóknak. A tudósok az összefüggést a teában található antioxidánsok és koffein kombinációjának tulajdonítják. A legjobb, ha otthon fogyasztod és frissen meg is iszod, a bolti teák ugyanis tele vannak hozzáadott cukorral és mesterséges édesítőszerrel, ízfokozóval és tartósítószerrel.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X