Főoldal > DIÉTA > A citromos víz tényleg segíti a fogyást?

A citromos víz tényleg segíti a fogyást?

citromcitromos vízdiétaétkezésfogyásgasztrotáplálkozásvíz
0

Írta:

Az olyanok, mint Gwyneth Paltrow vagy Dina Manzo, a New Jersey Született feleségek sztárja, állandóan meleg citromos vizet isznak. Ők úgy gondolják, ez segíti a fogyást. De ez nem túl szép ahhoz, hogy igaz legyen?

 

A szakértő szerint a citromos víz önmagában nem okoz fogyást. Azonban, ha ezzel helyettesíted a magas kalóriatartalmú italokat, mint a cukros kávé vagy a cukrozott gyümölcslevek, akkor segíthet a fogyásban.

citromosviz2.jpg ()

A víz – teljesen mindegy, hogy meleg vagy hideg, citromos vagy sima – segít megőrizni az agyagcsere ritmusát. Az egészséges táplálkozás egyik alapelve, hogy kerüld a kiszáradást, maradj hidratált! A szervezetben lévő folyadék ugyanis fokozza az anyagcserét.

Azok számára, akik a sima vizet nem annyira szeretik, jó ötlet lehet egy kis citrom hozzáadása. Jobb ízű lesz az italod, de nem viszel be plusz kalóriát.

A citromos víz ivása rövid távon csökkentheti a puffadást, ugyanis természetes vízhajtóként funkcionál. Ha visszatérő puffadással küzdesz, akkor viszont jobb, ha megkeresed az okát és megpróbálod a rossz szokást kerülni. Ilyen rossz szokás lehet: túl gyorsan evés, szívószállal ivás, szénsavas italok ivása, túl sok só-fogyasztás és ehhez hasonlók.

Ne akarj citromos vízzel próbálkozni, ha gyomorégésed vagy savas refluxod van. Ezzel ugyanis csak súlyosbítod a tüneteket.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X