Főoldal > DIÉTA > A fogyás és fiatalodás titkos csodafegyvere: a borecet

A fogyás és fiatalodás titkos csodafegyvere: a borecet

borecetegészségfertőtlenítfiatalodásfogyásfogyókúrahízástisztít
0

Írta:

A különleges erjesztési eljárással készült borecet a szervezetre számos jótékonyan hatással bír. Tisztít és fertőtlenít, kívül, belül.

Már a görögök is tudták…

A borecet, valamint a különféle ecetfajták már évszázadok óta jelen vannak az emberek életében, hiszen a népi gyógyászatban számtalan formában használták, és használják ma is. Az első feljegyzések szerint már az ókori Görögországban is használták, elsődlegesen emésztési problémákra és bőrproblémák kezelésére. A bor alkoholtartalma az erjesztési eljárás módosításával ecetsavvá alakítható, így egy antioxidánsokban gazdag, jótékony hatásaiban bővelkedő konyhai alapanyag kerül az asztalra. A borecet elkészítésénél az erjesztési eljárás mellett szintén mérvadó az alapanyagul szolgáló bor. Mind a vörös, mind a fehér szőlőből készült nedű alkalmas az ecetté alakulásra.

Ecetsav a titok nyitja

A borecet tartalmaz bizonyos mennyiségű ecetsavat, ami meggátolja a keményítő megemésztését, azáltal segíthet a plusz kilók lerakódásában, és az eddig felgyülemlett zsírréteg eltüntetésében is. Maximum 6 százalékos savtartalommal érdemes próbálkozni, ami nem csak finomabb, hanem sokkal kedvezőbb hatású is. De egyre figyelni kell: nem szabad borecettel túlzásba esni! Itt ugyanis nem érvényes a „minél többet fogyasztok, annál soványabb leszek” elmélet, így napi egy evőkanálnyi borecet egyrészt az egészséges mennyiség, másrészt pedig már ez is elegendő ahhoz, hogy érezd a hatását.

, Image: 12445949, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

A fiatalság szere

Rengeteg fiatalító antioxidánst tartalmaz, ami jó hatással van a bőrödre, a pattanásokra és még a ráncokra is. Ezen felül segíthet csökkenteni a koleszterinszintet, így jó megelőzője lehet a szívbetegségeknek és a magas vérnyomásnak is. Márpedig az egészség éppúgy fiatalít, mint a ránctalan bőr. Só helyettesítőként is használhatod. A szakemberek szerint a borecet fogyasztása mindenkinek ajánlott, aki nem rendelkezik emésztési panaszokkal. Olyan hétköznapi orvoslási feladatokat is ellát, mint elmulasztani az orrdugulást vagy a torokfájást.

Ételekhez is használható

Nagy előnye, hogy mindenféle salátához jól passzol az íze, és különös összhangban van a babbal. Ennek a fehérjetartalma plusz jótékony hatást jelent a szervezeted számára, így egy könnyed ebédnél, vagy vacsoránál ne felejtsd el kipróbálni.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X