Főoldal > DIÉTA > Légy energiabomba szuper reggelikkel!

Légy energiabomba szuper reggelikkel!

egészségenergiaétkezésreggeli
0

Írta: and

Amerikai palacsinta kicsit másképp Bizonyára te is számos amerikai filmben láttad már, mikor a család egymásra halmozott, lekvárral leöntött palacsintát reggelizik. Te is elkészítheted ennek az egészséges változatát, mindössze a fehér lisztet kell lecserélned teljes kiőrlésűre, és a cukrozott lekvárt cukormentesre kicserélned. A palacsintában lévő tojás pedig ellát elegendő fehérjével, így energiával teli indulhatsz neki […]

Amerikai palacsinta kicsit másképp

Bizonyára te is számos amerikai filmben láttad már, mikor a család egymásra halmozott, lekvárral leöntött palacsintát reggelizik. Te is elkészítheted ennek az egészséges változatát, mindössze a fehér lisztet kell lecserélned teljes kiőrlésűre, és a cukrozott lekvárt cukormentesre kicserélned. A palacsintában lévő tojás pedig ellát elegendő fehérjével, így energiával teli indulhatsz neki a napnak.

Gyümölcsturmix

Az egyik legegyszerűbben elkészíthető, mégis energiadús reggeli. A mixerbe dobj bele bogyós gyümölcsöket, önts bele tejet, és mixeld addig, míg folyékony állagú nem lesz. Kész is a reggeli shake.

Müzli

A klasszikus, cukormentes müzlit keverd össze zsírmentes tejjel, majd a tetejét szórd meg mogyoróval és más magvakkal. Édesszájúak juhar- vagy vaníliasziruppal is édesíthetik, így a  müzli nem válik unalmassá, mégis az egészségedet szolgálja.

Tojásos-spenótos szendvics

Elkészítése nagyon egyszerű. Végy egy félbevágott, teljes kiőrlésű zsemlét, majd pakold meg két szeletelt kemény tojással, párolt spenóttal és paradicsommal. A tojás által fehérjéhez és megfelelő mennyiségű zsírhoz jutsz, míg a zöldségek rengeteg vitamint és antioxidánst tartalmaznak.

Málnás gyümölcsrizs

Az alap a sima tejberizs, csak éppen barnarizsből és zsírszegény tejből készítsd. A mű elkészülte után adj hozzá kókuszreszeléket, és add hozzá a friss málnát. A zsírszegény tej tele van kalciummal és D-vitaminnal, a málna pedig a vitaminok mellett rengeteg rostot is tartalmaz.

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Serpenyős taco

Szereted a pikáns reggeliket? Akkor a taco-t neked találták ki. Itt aztán annyi zöldséget mixelhetsz össze a serpenyőben, amennyit csak akarsz. Például paprikát, paradicsomot, gombát és rostban gazdag babot, mindezt az ízlésednek megfelelő fűszerezéssel. Adj hozzá köményt és koriandert is, melyek helyrerázzák a vércukor-szintedet. A tetejét megszórhatod egy kis zsírszegény sajttal is.

Francia pirítós

Keverj össze lágy tojást zsírszegény tejjel és fahéjjal. Melegíts fel repceolajat egy serpenyőben, és süsd barnára a tojásmix mindkét oldalát. Ezután tedd két teljes kiőrlésű pirítós közé. A tojás és a tej mellett a fahéj azért is fontos, mivel csökkenti a koleszterin-szintedet.

Bagel

Egy teljes kiőrlésű bagel megpakolva egy kis lazaccal és zsírszegény túróval vagy krémsajttal tökéletes ahhoz, hogy elkezd a napot. A lazac tele van omega-3- zsírsavval, a túró pedig kalciummal és fehérjével.

Kínai tojásos palacsinta

Ezt a könnyű és egyszerűen elkészíthető omlettféleséget is telepakolhatod mindenféle zöldséggel. Készíts sós palacsintát, hajtsd félbe, majd rakj bele hagymát, kelbimbót, paradicsomot, répát, és amit még szeretsz. Igazi fehérje- és vitaminbomba reggelire.

„Jó reggelt” mix

A legunalmasabb joghurtot is fel tudod dobni különféle aszalt gyümölcsökkel és magvakkal, mint például dióval, mogyoróval vagy mandulával. Keverd össze a hozzávalókat, majd a tetejét szórd meg fahéjjal.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X