Főoldal > DIÉTA > 7 rossz étel, ami látszólag egészséges

7 rossz étel, ami látszólag egészséges

egészségételkároslátszat
0

Írta: and

1. Mikrózható pattogatott kukorica A mikróban elkészíthető pattogatott kukorica már light változatban is elérhető, éppen ezért könnyen azt gondolhatjuk, hogy ez a rágcsálnivaló egészséges, de mivel magas a nátriumtartalma, rendszeres fogyasztásával óvatosan kell bánni. Bölcsebb választás, ha a kedvenc filmed közben egy kis dióbélt ropogtatsz. 2. Light saláta öntetek Elolvastad már valaha a boltban kapható […]

1. Mikrózható pattogatott kukorica

A mikróban elkészíthető pattogatott kukorica már light változatban is elérhető, éppen ezért könnyen azt gondolhatjuk, hogy ez a rágcsálnivaló egészséges, de mivel magas a nátriumtartalma, rendszeres fogyasztásával óvatosan kell bánni. Bölcsebb választás, ha a kedvenc filmed közben egy kis dióbélt ropogtatsz.

2. Light saláta öntetek

Elolvastad már valaha a boltban kapható light saláta öntetek dobozán díszelgő összetételek felsorolását? Nem csoda, ha a címke eltántorít a tájékozódástól, hiszen meglehetősen hosszú az összetevők sora. Olyan tartósítószerekkel és adalékanyagokkal van tele, amelyeket lehet, még kiejteni sem tudsz, nem is beszélve a benne lévő nátriumról és a cukorról. Jobban jársz, ha a kedvenc salátádra egy kevés extra szűz olívaolajat és balzsam ecetet permetezel.  

3. Ízesített zsírszegény joghurt

Ne dőlj be a zsírszegény feliratnak! Az, hogy valami zsírszegény, még nem jelenti azt, hogy egészséges is. Valójában sok ízesített joghurtban legalább 15 g cukor rejlik, így tehát inkább vásárolj zsírszegény görög joghurtot és ízesítsd magad gyümölccsel vagy csurgass bele egy pici mézet. Így kontrollálhatod, mit veszel magadhoz.

4. Aszalt gyümölcsök

Noha az aszalt gyümölcsök rostot, vitaminokat és ásványi anyagokat rejtenek magukban, sok gyártó kénnel és cukorral teszi még tartósabbá termékeit, így azok tovább az üzletekben lehetnek. Persze a bioboltokban rábukkanhatsz kén-, és cukormentes változatokra, de több vitaminhoz juthatsz, ha friss gyümölcsöt majszolsz helyette. Jobban eltelítenek és kevesebb kalória is van bennük.


5. Ízesített szójatej

A szója számos előnnyel bír, többek közt magas a protein- és a káliumtartalma, ugyanakkor nem járul hozzá a koleszterinszint növekedéséhez. Neked is a kedvenceid közé tartoznak a csoki-, vagy éppen vaníliaízű frissítők? Csak annyi a baj velük, hogy sok cukorral és felesleges kalóriával terhelik meg a szervezeted. Az ízesített szójatejet hagyd meg alkalmi desszertnek, a hétköznapokban részesítsd előnyben a cukormentes vagy a natúr termékeket.

6. Energiaitalok

Energiaitalokból bőven akad választék, mindegyik azzal kecsegtet, hogy teljesen felpörget, a különböző sportitalokkal pedig még a legmegterhelőbb edzést is könnyedén letudhatod, köszönhetően az italhoz hozzáadott koffeinnek, vitaminoknak és ásványi anyagoknak, ennek fényében csábító a gondolat, hogy ezek a nedűk egészségesek, de ez nem így van.

7. Turmixok

A turmix sokáig az egészséges ételek egyik legnagyobb „sztárja” volt. Bár néhány turmixot egyszerű, „valódi” ételekből készítenek, és ezek természetesen nem okoznak semmi problémát, de ne ess abba a hibába, hogy abban a hitben élsz, minden, amit ezzel a névvel illetnek, jót tesz neked. Vannak olyan turmixok, amelyet rengeteg cukorral, magas kalóriájú összetevőkkel, például csokisziruppal állítanak elő, vagy éppen fagylaltot használnak alapként. A turmixra is igaz, ha magad csinálod, akkor pontosan tudod, mi kerül bele, így nem ér meglepetés.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X