Főoldal > DIÉTA > 5+1 tuti csajos ital, ha egy szuper estét szeretnél!

5+1 tuti csajos ital, ha egy szuper estét szeretnél!

alkoholcsajositalkoktél
0

Írta: and

Exkluzív élmény a finnektől Az idei San Francisco-i párlatversenyen dupla aranyt nyert a Finlandia Grapefruit Fusion. A világhírű ital egyike a legtisztább vodkáknak, ízében a nemes egyszerűség tökéletes harmóniával párosul, különleges formája pedig egy finn designer-szobrász érdeme. Valamennyi vodka elkészítéséhez csak természetes és tiszta összetevőket használnak, a legújabb változatban a grapefruit kesernyés íze dominál, amely […]

Exkluzív élmény a finnektől

Az idei San Francisco-i párlatversenyen dupla aranyt nyert a Finlandia Grapefruit Fusion. A világhírű ital egyike a legtisztább vodkáknak, ízében a nemes egyszerűség tökéletes harmóniával párosul, különleges formája pedig egy finn designer-szobrász érdeme. Valamennyi vodka elkészítéséhez csak természetes és tiszta összetevőket használnak, a legújabb változatban a grapefruit kesernyés íze dominál, amely kiváló alapanyaga lehet bármilyen koktélnak vagy long drinknek. 

A Finlandia Breeze elkészítéséhez egy koktélos pohárban 4 cl Finlandia Grapefruit Fusion-t keverj össze 12 cl ribizlilével és öntsd fel jeges szódával.

mangofinlandia.jpg ()Wellness Cafe tipp: Fantáziadús módon élvezheted a Finlandia Mango-t és a Finlandia Cranberry-t. (www.arukereso.hu)

Különleges pillanat a braziloktól

A cachaca egy égetett szesz, ami gyakran a rumhoz hasonlítanak.  A különbség az, hogy a cachaca-t cukornádból készítik, és rövidebb ideig tárolják a hordókban, míg a rumhoz melaszt használnak. A cachaca (vagy Pinga) kizárólag Brazíliában készül és régen a szegények itala volt. A világon az elmúlt években vált igazán népszerűvé és ma már néhány koktél elképzelhetetlen nélküle. Készítsd el Te is a brazil nemzeti italt, a Caipirinha-t.

Hozzávalói: 1 lime 4 részre vágva, 2 teáskanál finomított cukor, 2 cl Cachaca.
A lime darabokat és a cukrot tedd egy régimódi üvegbe, majd zárd le a tetejét és rázd össze.
Egy long drinkes poharat tölts meg jégkockákkal, öntsd rá a Cachaca-t és keverd el alaposan.

Wellness Cafe tipp: Ne hagyd ki a kóstolásból az Ypioca Ouro-t és a Canario Cachaca-t. (www.quickdrink.hu)

coctailscikk.jpg ()Fenséges hangulat a franciáktól

Marie Brizard 1714-ben született Bordeaux-ban, ápolónő volt. Amikor egy haldokló betege ráhagyta titkos italreceptjét, Marie megalapította likőrgyárát, amit napjainkban már az egész világon elismernek. A gyümölcsös likőrök alapanyagát a legnagyobb gondossággal, szakértelemmel válogatják és ezekből rendkívül széles termékskálát kínálnak.

A Cool Heaven hozzávalói: 1 cl Sobieski Vodka, 4 cl Manzanita Marie Brizard, 2 cl szóda, 3 cl egzotikus gyümölcslé. Az összetevőket egy sékerben rázd össze alaposan, majd töltsd jeges highball pohárra és dekoráld zöldalma szelettel, friss menta levéllel.

Wellness Cafe tipp: A világ legfinomabb banánjait Afrikában és a Karib-térségben termelik, ezek hozzáadásával készül a csodálatos színű és finom ízű Creme de Banana likőr.

Élményáradat itthonról

A tökéletes házibuli alapkelléke a jófajta hazai pálinka. A jellegzetes Fütyülős palack évszázadok óta népszerű hazánkban, ami egyrészt annak köszönhető, hogy az üveg stabil volt, másrészt – innen ered a név is – ha megfújták az akkori palack száját, fütyülő hangot adott.

A Mézes bodzás limonádé hozzávalói: 4 cl Fütyülős Mézes bodza, 2 cl bodzaszörp, 1 gerezd lime, szóda a felöntéshez. Töltsd jégre egy long drinkes pohárba a mézes bodzát, keverd hozzá a bodzaszörpöt, majd töltsd fel szódával és díszítsd lime karikával vagy mentalevéllel. További finom koktélok: http://futyulos.zwack.hu/

Wellness Cafe tipp: Hogy vígan bulizhass, és ne fogyj ki a készletből, vásárolj Party palackot kiöntővel, ami nem más, mint egy 2 literes, óriási kiszerelésű Fütyülős.

coctailcikk2.jpg ()Érzéki csábítás az olaszoktól

Az utóbbi évtizedekben vált igazán elterjedtté a Garrone, egyedi olasz ízének, luxus csomagolásának és kiemelkedő minőségének köszönhetően. A szikrázó napsütés és az egzotikus narancs ízét testesíti meg az édes Orange likőr, amelyet különösen étkezések után fogyaszthatsz, hisz elősegíti az emésztést. A terméket itt rendelheted meg: www.italhaz.com

A Bronx koktél hozzávalói: 2 rész gin, 1 rész száraz Garrone Extra Dry, 1 rész Garrone Orange, 1 rész narancslé. Hűtsd le jégkockával a poharat, tegyél a sékerbe jeget, öntsd fel a ginnel, a vermutokkal és a narancslével. Rázd jól össze, vedd ki a pohárból a jeget, majd szűrd rá a koktélt.

+ 1 tipp: Ha nem akarsz bűnözni és inkább olyan italra voksolnál, ami nem hizlal, készíts száraz pezsgős koktélokat.

A Buck’s Fizz hozzávalói: 10 cl száraz pezsgő, 5 cl narancslé. Hűts le jégkockával egy pezsgőspoharat, töltsd bele a narancslevet, a pezsgőt és díszítsd a szélét narancs spirállal.

Itt a jó idő, hozd formába magad! Van egy tippünk!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X