Főoldal > AKTUÁLIS > 4 tuti diétás szakácskönyv

4 tuti diétás szakácskönyv

ajánlódiétareceptkönyvszakácskönyv
0

Írta:

Szoó Judit: Kilófaló finomságok Kilófaló sütemények után finomságok? Bizony! Sütemények és édességek mellett egyre több étel, leves és vacsorának való receptjét is tartalmazza a Kilófaló sorozat második kötete.Szoó Judit konyhájában továbbra is teljes gőzzel folyik a munka, mert a 28 kilós fogyásnak köszönhetően megtanulta tartani az elért súlyát úgy, hogy közben továbbra se kelljen lemondania […]

kilofalo.jpg ()Szoó Judit: Kilófaló finomságok

Kilófaló sütemények után finomságok? Bizony! Sütemények és édességek mellett egyre több étel, leves és vacsorának való receptjét is tartalmazza a Kilófaló sorozat második kötete.
Szoó Judit konyhájában továbbra is teljes gőzzel folyik a munka, mert a 28 kilós fogyásnak köszönhetően megtanulta tartani az elért súlyát úgy, hogy közben továbbra se kelljen lemondania semmi jóról. Sőt, egy-egy ünnep vagy családi összejövetel alkalmával ő is megenged magának néhány a fogyókúrával nehezen összeegyeztethető fogást, így időről időre újabb egy-két kiló leadásával kell szembenéznie. Mindezt már örömmel, félelmek és aggodalmak nélkül könnyűszerrel teszi. Eközben újabb ételeket talál és próbál ki, a süteményektől, édességektől pedig végképp nem fosztja meg magát. Sok új praktikára, a nehézségek átvészelését segítő megoldásra is rájött. Mindezt ebben a kötetben osztja meg velünk. De a nagy-nagy meglepetés a citromos pite, a kuglóf, a Charlotte-torta vagy a csicsóka legkülönfélébb felhasználási módjai mellett mégis a mostanra kikísérletezett lisztkeverék, aminek a receptjét könyvünk alapján már mindenki használhatja.

Timp Kiadó, 120 oldal, 2980 Ft

paleloit.jpg ()Szendi Gábor, Mezei Elmira: Paleloit szakácskönyv

“Szakácskönyvünkkel rendhagyó receptkönyvet vesz kezébe a kedves olvasó. E könyv úttörő, mert paleolit szakácskönyv eddig még sosem jelent meg Magyarországon, de a világon sincs sok belőle. Az is szokatlan egy szakácskönyvtől, hogy táplálkozástudományi kérdéseket tárgyaló szócikkeket tartalmaz.

A paleolit táplálkozás Magyarországon, széles körben, csak a “Paleolit táplálkozás” c. könyv megjelenése óta vált ismertté. Egyre többen és többen választják ezt a régi-új életmódot, mert önmagukon vagy környezetükön tapasztalják, látják a paleo pozitív hatásait. Így nem csoda, hogy növekvő érdeklődés és igény támadt az új étrend követését megkönnyítő szakácskönyv megjelentetésére. Sokan ugyanis nem tudják, hogyan is táplálkozhatnának változatos és ízletes módon a paleo elvei szerint – ebben szeretnénk “okos” könyvünkkel segítséget nyújtani. A paleolit táplálkozásnak tulajdonképpen egyetlen titka van: vissza kell térnünk ahhoz a táplálkozáshoz, amelyhez évmilliókon át alkalmazkodtunk. Hogy mit is jelent ez bővebben? Erre kíván választ adni ez a szakácskönyv, amelynek táplálkozástudományi témái egyaránt szólnak a paleóval még csak most ismerkedő olvasóknak és azoknak is, akik már megismerkedtek a két előző – “Paleolit táplálkozás, Boldogtalanság és evolúció” című – alapkönyvvel. Az étrend kapcsán felvetődő leggyakoribb kérdésekre is kitérünk, ám mivel a szócikkek elsősorban az előző két könyv megjelenése óta felmerülő kérdésekre adnak választ, a paleo elmélete és a nyugati étrend kritikája iránt mélyebb érdeklődést érző olvasóknak érdemes azokat is tanulmányoznia.” (a Szerzők)

Jaffa Kiadó, 312 oldal, 3990 Ft

tulelestol.jpg ()Antalicz Miklós, Gieler György: Túléléstől a tálalásig

A világ kegyetlen harcot vív, támadnak a különböző ismert és ismeretlen betegségek. Ma már az elhízás ugyancsak betegségnek számít. Hazánkban is rendkívül magas az elhízott emberek száma, így az sem véletlen, hogy az emberek többsége a helytelen táplálkozás miatt betegszik meg. A betegségek legtöbbször kényszerű lemondással járnak, de ettől még el lehet úgy készíteni az ételeket, hogy azok jóízűek és változatosak legyenek. A legnagyobb problémát az jelenti, hogy a betegnek nemcsak a kórházban kell megkapnia a megfelelő diétát, hanem hazatérve, szerettei között is. Könyvünk diétás étrendje segít abban, hogy a sütés-főzés ne jelentsen terhet a családnak. Elméleti és gyakorlati tanácsokat adunk arra vonatkozóan is, hogy aki gyakran kiszolgáltatottként kénytelen az ágyat nyomni, legalább ne teherként élje meg az étkezést. A könyv a gazdaságos ételleírások mellett tápanyag táblázatokkal és minta étrendekkel kíván segítséget nyújtani a betegek életminőségének jobbításához. Mindezen túl a kötet ötleteket ad a nyersanyagok beszerzéséhez, az egyéni és vegetáriánus ételkészítéshez, a napi norma kiszámításához.

Minerva Kiadó, 228 oldal, 2900 Ft

A Mayo Klinika diétája + Napló

„Ez a diéta nem egy újabb divathóbort. Az ilyenekből nyilván eleged van, hisz ismered az eredményeket. Klinikailag tesztelt eljárások segítségével a Mayo Klinika diétája rád bízza, hogy egyszerűen és könnyedén, saját ritmusod szerint változtass az életmódodon és csökkentsd a testsúlyodat.”

A Mayo Klinika diétáját a Mayo Klinika fogyókúra-szakértői állították össze.
Három részből épül fel: elindít, a helyes irányban tart, valamint megadja neked azt a tudást és azokat az eszközöket, melyekkel örökre távol tarthatod a nemkívánatos kilókat.

1. A Hagyd el! egy kéthetes indítóprogram, amelyet arra terveztünk, hogy segítségével biztonságos és egészséges módon leadj 3-5 kilót.

2. Az Éld meg! egy hosszú távú terv, melyben mayo.jpg ()továbbra is fogysz heti ½-1 kilót, amíg eléred célodat, és megtanulhatod, hogyan tartsd meg életre szólóan az egészséges testsúlyt.

3. Az Extrák étrendterveket, recepteket, a nehézségek leküzdéséhez tanácsokat tartalmaz, és még sok más dolgot, amelyek segítségedre lesznek a diéta ideje alatt.

Több ezer emberen vizsgáltuk az egészséges testsúlyúak és a túlsúlyosak eltérő szokásait.
Tapasztalatainkat rendszerezve meghatároztuk azt az 5 szokást, ami a leginkább segít a felesleges kilók leadásában, és további 5 szokást, amit érdemes elhagyni, hogy ez a súly ne térjen vissza. A diétában az egyszerűségre helyeztük a hangsúlyt, hiszen mindig ez válik be a legjobban.
A Mayo Klinika diétájában te vagy a felelős a tested újraformálásáért és egészséged javításáért – egy életen át.

Donald Hensrud, M.D., M.P.H..az Endokrinológiai és Táplálkozási Osztály konzulense a Mayo Klinikán és a táplálkozástudomány docense a Mayo Klinika Egészségügyi Főiskoláján. A táplálkozástudomány és a testsúlyvezetés szakértőjeként dr. Hensrud egyéni tanácsadást folytat az egészséges testsúly elérésével és megtartásával kapcsolatban. Kutatásokat vezet a testsúlyvezetés területén. Két díjnyertes Mayo Klinika-szakácskönyv megírásában vett részt.  

Vince Kiadó, 480 oldal, 4995 Ft


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X