Főoldal > EGÉSZSÉG > Kerüld el a karácsonyi buktatókat!

Kerüld el a karácsonyi buktatókat!

diétagyümölcshízáskalóriakarácsonystresszünnepek
0

Írta:

Egész évben diétáztál, és karácsonykor sem szeretnél plusz kilókat felszedni? Ezekkel a tippekkel nem fogsz elbukni!

Ne add fel a céljaidat!

Ha épp túl vagy egy sikeres diétán, és elérted az ideális súlyodat, nagyon fontos, hogy az ünnepek alatt is ébren tartsd a motivációdat. Kérd meg a családod és a barátaidat, hogy támogassanak a fogyókúrában, de az is segíthet, ha kiragasztasz a hűtőre egy szuper fotót magadról vagy egy szexi pasiról, így amikor enni támad kedved, a kitűzött képek garantáltan elrettentenek a bűnözéstől.

Adományozz!

Karácsony előtt szinte elöntik az asztalod a finomabbnál finomabb bonbonok, és egyszerűen nem tudsz ellenállni a kísértésnek?  Fogjatok össze a kollégákkal, és az ajándékba kapott édességeket ajánljátok fel egy jótékonysági szervezetnek, vagy a szomszédos óvodának, iskolának. Az adományozás nemes gesztus, amivel örömet okozhatsz másoknak, ráadásul a nassolás miatt sem kell bűntudatot érezned.

Spórolj a kalóriákkal!

Ha vendégségbe hívnak, és nem szeretnél elcsábulni, a hizlaló karácsonyi menüt több módon is “túlélheted”. A fő fogásokhoz ne egyél kenyeret, illetve kerüld a magas zsírtartalmú szószokat és önteteket, így rengeteg kalóriát spórolhatsz meg. Ha kacsa- vagy libasülttel kínálnak, húzd le a bőrét, amivel nagyjából 100 kalóriát nyerhetsz. Étkezések előtt igyál meg egy pohár nem túl hideg vizet, ami eltelíti kissé a gyomrodat, és csillapítja a túlzott éhségérzetet.  Kerüld az alkohol fogyasztását, ami nem csupán rengeteg kalóriát tartalmaz, ám jelentősen fokozza az étvágyat is. Egyél lassan, rágj meg alaposan minden falatot, és szedj kisebb adagokat a tányérra.

merleg1.jpg ()

Ne idegeskedj!

Az ajándékok utáni rohangálás és az ünnepi készülődés gyakran feszültséggel jár, ami könnyen elronthatja a várakozás örömét. Ha a stressz levezetése miatt hajlamos vagy a túlevésre, próbálj ki olyan egyszerű relaxációs technikákat, amelyek segíthetnek az ellazulásban és a feltöltődésben. Készíts magadnak egy kellemes fürdőt, rakd körbe a kád szélét hangulatos gyertyákkal, és vegyél egy pihentető fürdőt. A meditáció is remekül oldja a stresszt, és ha hangosan énekelsz, garantáltan jókedvre derülsz.

Mozogj sokat!

Használd ki az év végi szabadságot, és tervezz magadnak előre egy karácsonyi edzésprogramot. Húzd fel a korcsolyacipőt, és csapj a barátaiddal egy vidám délutánt, vagy túrázz a közeli hegyekben, ahol megcsodálhatod a természet téli arcát. Kellemes és egészséges időtöltés körbejárni az adventi vásárokat, a remek programok pedig segítenek a karácsonyra hangolódni. A tömegközlekedés helyett járj gyalog munkába, hisz a friss levegőn való séta nem csupán a vonalaidnak kedvez, ám hozzájárul a jó közérzet megteremtéséhez is.

Majszolj egészséges nasikat!

A karácsonyi sütemények nagyon finomak, de rendkívül magas  a kalóriatartalmuk. Ha szeretnéd megőrizni a karcsúságodat, fogyassz apró finomságokat, aszalt gyümölcsöt, sült gesztenyét vagy olajos magvakat, amelyek nagyon jót tesznek az egészségednek, és nem hizlalnak. Friss gyümölcsökből (pl. mandarin, narancs, alma, grapefruit) igazi vitaminbombát készíthetsz, ezek nem csupán a bőrödet szépítik, de az immunrendszeredet is erősítik, amire különösen a téli hónapokban nagy szükséged van.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X