Főoldal > mozgas > Pattanj labdára!

Pattanj labdára!

aerobikgyakorlatlabda
0 0

Írta: and

Június 2-án újra Wellness nap! Trendmutató sportesemény csupán 600 forintért, amin neked is ott a helyed! Mészáros Réka, verseny aerobik kétszeres Európa-bajnok ajánl tetőtől talpig átmozgató gyakorlatsort. A labdás tréning több előnyt is hordoz magában. Bármilyen edzettségi szinten kiváló segítőtárs lehet, átmozgatja az összes izomcsoportot, javítja a testtartást, folyamatosan eddzi a mély hátizmokat. Segítségével fokozhatod […]

Június 2-án újra Wellness nap! Trendmutató sportesemény csupán 600 forintért, amin neked is ott a helyed!

Mészáros Réka, verseny aerobik kétszeres Európa-bajnok ajánl tetőtől talpig átmozgató gyakorlatsort.

A labdás tréning több előnyt is hordoz magában. Bármilyen edzettségi szinten kiváló segítőtárs lehet, átmozgatja az összes izomcsoportot, javítja a testtartást, folyamatosan eddzi a mély hátizmokat. Segítségével fokozhatod rugalmasságod, javíthatod erőnléted és koordinációs képességedet is.

Karemelés

Mire hat a gyakorlat? Javítja a testtartást, formálja a vállakat és a karokat.

Hogyan végezd? Térdelj le a szőnyegre a labdával szemben, ami karnyújtásnyi távolságra helyezkedjen el tőled. Tapaszd a tenyered az óriáslabdára, majd váltva emeld egyik, majd másik karodat.

Mire figyelj? Ügyelj rá, hogy gerincoszlopod végig egyenes maradjon, a hasadat húzd be, karod nyújtva legyen a gyakorlat végzése közben.

Ismétlésszám: 4×10-15

labda2.jpg ()Állhoz húzás

Mire hat a gyakorlat? A hát, a mell- és a karizmokra.

Hogyan végezd? Állj kis terpeszbe, a labdát emeld a magasba, majd engedd le a tested elé. Döntsd a törzsed előre, és húzd a mellkasodhoz a labdát, úgy, hogy közben gyakorolj nyomást az oldalára. Ezután nyújtsd ki ismét a karod, és térj vissza a kiinduló helyzetbe.

Mire figyelj? Figyelj arra, hogy a gerincoszlopod végig egyenes maradjon, a karodat tartsd nyújtva, a törzsdöntésnél a térdedet enyhén hajlítsd be.

Ismétlésszám: 4×15-20

Térdhajlítás

Mire hat a gyakorlat? A négyfejű combizomra és a farizomra.

Hogyan végezd? A labdát tedd a falhoz hátad középső és alsó részének magasságában. Lábad nyisd csípőszéles terpeszbe, majd lassan gördülj lefelé addig, míg a combod párhuzamos lesz a padlóval. Ezután térj vissza a kiinduló helyzetbe.

Mire figyelj? Ha térdfájós vagy, elég, ha csak 45 fokig hajlítod a lábad. A gyakorlat végzése közben húzd be hasad, lábfejeid legyenek párhuzamosak egymással.

Ismétlésszám: 4×15

Combközelítés

Mire hat a gyakorlat? A belső combra.

Hogyan végezd? Feküdj le a szőnyegre, az óriáslabdát helyezd a két térded közé, és nyomd össze térded és belső combizmaid segítségével. Tartsd így néhány másodpercig, majd lazítsd el.

Mire figyelj? A hasadat húzd be, így a derekad nem fog befeszülni. Eleinte a kezedet is használhatod a labda megfogásához, később viszont végezd kézsegítség nélkül, és növeld az összeszorító fázis idejét.

Ismétlésszám: 4×20

Felülés

Mire hat a gyakorlat? Az egyenes hasizomra.

Hogyan végezd? Feküdj a hátadra, fogd meg a labdát, térdeidet húzd fel kissé, úgy, hogy a talpak a talajon maradjanak. Hasizmaid megfeszítésével, a levegőt kifújva ülj fel magad előtt tartva a labdát, majd gördülj vissza kiinduló helyzetbe.

Mire figyelj? Ne lendületből, hanem valóban hasizomból végezd a gyakorlatot, talpad végig maradjon a talajon, a labdát tartsd magadtól minél messzebbre.

Ismétlésszám: 4×20

Tippek az óriáslabdás tornához

Mielőtt megkezdenéd a gyakorlatokat, a labdán pattogva melegíts be néhány percig, ezt a mozgást vállkörzésekkel, széles karmozdulatokkal kombináld.

– Nagyobb és kicsit puhább labdán könnyebb egyensúlyozni, mint egy kisebb, keményre fújt „példányon”.

– Akár a széken ülést is helyettesítheted az óriáslabdán üléssel, mert a rajta való egyensúlyozás közben észrevétlenül is használod az izmaidat.

– Mielőtt belevágnál az otthoni tornába, érdemes egy-két csoportos órán részt venned, ahol megismerkedhetsz az alapokkal.

– Kismamáknak, gerincproblémával küzdőknek, hátfájósoknak kifejezetten ajánlottak a labdás tornák!

Megérkeztek a NIVEA Q10PLUS arcápoló termékcsalád legújabb tagjai!

Fotó: Profimedia – Red Dot

Forrás: Wellness magazin (2006. 06.)


További cikkeink a témában

edzéserősítés

Válj jobb futóvá: kevesebb sérülés, nagyobb hatékonyság

Írta:
4 napja 0 0

Bármilyen meglepően is hangzik, az, hogy jobb futó leszel, nem feltétlenül egyenlő avval, hogy gyorsabban fogsz futni. Sokkal inkább magába foglalja azt, hogy egészségesebb leszel, kevesebbszer sérülsz le és sokkal hatékonyabbá válsz. Mindegy, hogy csak most barátkozol a futással, vagy már több maratont lefutott profi vagy, az alábbi tippek biztosan támogatnak ebben.

Kövess Facebook-on!
X