Főoldal > DIÉTA > A sztárok legütősebb fogyitrükkjei, amiket te is elleshetsz

A sztárok legütősebb fogyitrükkjei, amiket te is elleshetsz

diétaedzésegészségfitneszfogyásfogyókúragasztrokismama
0

Írta:

Vajon a hírességek olyan varázserővel vannak megáldva, amely képessé teszi őket arra, hogy pár héttel szülés után nádszál karcsún, szűk farmerükben villogjanak? Az biztos, hogy a legtöbb súlyfelesleggel küzdő, hat hónapos csecsemő anyukája így gondolja.

Pedig az igazság az, hogy számos híresség fogad fel személyi edzőt, táplálkozási tanácsadót és teljes munkaidős dadát, akik minden erejükkel azon dolgoznak, hogy a hírességek mihamarabb újra a legjobb formájukat hozhassák a vörös szőnyegen.

Szerencsére vannak olyan diétás és edzés titkok, amelyekért ugyan a sztárok hatalmas összegeket fizetnek, te viszont alkalmazni tudod őket anélkül, hogy egy fillért is fizettél volna.

Ne feledd tehát, hogy a hírességek milliókat fizetnek ki azért, hogy úgy nézzenek ki, hogy mindenki elájuljon – emiatt pedig igen motiváltak a fogyásban. Ugyanakkor a hétköznapi anyáknak a naponta kétszer 2-3 órás edzés lássuk be, kicsit több mint, amennyi kivitelezhető. A tested épphogy keresztülment egy igazi csodán, a szülésen, ami után kell egy kis idő ahhoz, hogy regenerálódjon, és hogy kiélvezd a kisbabáddal töltött időt.

Türelem!

Épp ezért mielőtt bármilyen edzésprogramba kezdesz, beszéld meg az orvosoddal, hogy mikor biztonságos elkezdened a komoly edzést. A legtöbb doki azt javasolja, hogy várd meg a hatodik heti vizsgálatokat. Kerüld a túlzott fogyókúrát, és próbáld a napi energiabeviteled 1500-1800 kcal körül tartani, így elkerülöd a fáradtságot és az ingerlékenységet. Fontos, hogy észben tartsd, hogy ez életed azon szakasza, amikor az összes létező energiádra szükséged van!

A legtöbb szakértő abban is egyetért, hogy ahhoz, hogy a legtöbb kilótól meg tudj szabadulni, egyszerre kell összpontosítanod a diétára és a testmozgásra. A színésznő, Gwyneth Paltrow ragaszkodik ahhoz az elvéhez, hogy “nem fogyókúrázom, mert egy igazi tejgyár vagyok”, de ennek ellenére arra mindig figyel, hogy egészséges bio élelmiszereket egyen és bőségesen fogyasszon vizet. A sztárok többségének szüksége van egy jól felépített diétás tervre és egy kellően megfizetett táplálkozási szakértőre, aki ellenőriz minden egyes kalóriát, ami lecsúszik az elkényeztetett celebtorkokon. Most, hogy mindezeket tisztáztuk, lássuk a legelterjedtebb diétákat, amelyek segíthetnek megszabadulni a fölöslegtől.

Magas fehérje/alacsony szénhidrát

Jennifer Garner, Kate Hudson, Elisabeth Hurley és Catherine Zeta-Jones minden terhességgel felkúszott kilót úgy adtak le, hogy követték azt a diétás elvet, miszerint csökkenteni kell a magas szénhidráttartalmú élelmiszerek (kenyérfélék, tészta), ugyanakkor növelték a magas fehérjetartalmúak (hal, a csirke, sovány marhahús) fogyasztását.

Jennifer Garner, az akkor majd egy éves Violet anyukája így nyilatkozott az egyik külföldi magazinnak: „Ez nekem hosszú-hosszú ideig tartott. Egyszerűen nem voltam elég motivált. Minden időmet a picivel akartam tölteni. Aztán mégis elkezdtem edzeni a futópadon, abbahagytam a habzsolást, és be is indult a fogyás. Lemondtam a croissant-ról és a muffinról – vagyis gyakorlatilag minden finomságot megvontam magamtól és visszaálltam a napi egy saláta és sok fehérje evésére.”

David Kirsch, a szupermodell Heidi Klum edzője szerint a legjobb módja a súlyfelesleg leadásának, hogy csökkentjük a keményítőtartalmú szénhidrátok, mint a tejtermékek és a gyümölcsök fogyasztását két héten keresztül.

celebrity2.jpg ()

Étel házhozszállítás

Az olyan sztármamik, mint Denise Richards és Uma Thruman nem bízzák a véletlenre, hogy mit esznek és mit nem, inkább felbérelnek egy ételszállítót, aki megmondja, miből mennyit egyenek. Uma állítólag több mint 11 kilót fogyott le hat héten belül ennek a szolgáltatásnak köszönhetően. Ezek a cégek ellenőrzik, hogy az egészséges élelmiszerekből készült ételekből megfelelő adagot juttassanak el hozzád. Bár ez igen drága mulatság, a sok elfoglalt celeb anyuka számára azonban könnyű útja a kilók leadásának. Ennek a módszernek a magas ára mellett az is hátulütője, hogy amikor visszatérsz a „való világba”, és elkezded a korábban megszokott ételeket enni, könnyen visszahízhatsz.

Most, hogy már tudod, hogy a gazdagok és híresek milyen étrendre esküsznek, beszéljünk arról, hogyan és mit edzenek. Úgy tűnik, a hírességek edzésprogramja széles skálán mozog: míg Kate Hudson napi három órás edzéssel adott le 27 kilót négy hónap alatt, addig például Elizabeth Hurley állítja: Én egyáltalán nem edzek sokat. De a tapasztalat mégis azt mutatja, hogy a legtöbb híresség edzésprogramjának közös pontja a rendszeresség: mégpedig legalább napi egy óra, ötször egy héten.

madonna.jpg ()

Jóga

Az olyan híres kismamák, mint Gwyneth Paltrow és Madonna nagy jógarajongók, mert szerintük ez segít remek formában tartani testüket. Gwyneth mikor arról mesélt egy lapnak, hogy a terhességei alatt felszedetett csaknem 40 kilót, bevallotta azt is, hogy kicsit ijesztő volt látni a saját testét szülés után. „Az, ahogy gömbölyödsz a várandósság alatt szép folyamat, még jól is áll, ám ha már nem vagy terhes, ráadásul pár hónap eltelt a szülés óta és még mindig rengeteg plusz fölösleget cipelsz magadon, mindened lóg és megereszkedett, természetes, hogy felmerül benned a kérdés, hogy vajon vissza fog-e állni még az eredeti állapot. De nyugi, ha sokat dolgozol érte, meglesz az eredmény– mondja.

Madonna úgy véli, hogy az, hogy 48 éves kora ellenére évtizedekkel fiatalabbnak néz ki annak köszönhető, hogy az Ashtanga jóga követője. Ez a jógatípus a többinél sokkal dinamikusabb, nagyobb erőkifejtésre van szükség az ászanák végzése közben. Biztosak lehetünk abban is, hogy emellett a koncerteken teljes erőbedobással folytatott tánc is szerepet játszik abban, hogy a teste még mindig csodásan néz ki.

Futás

Jennifer Garner és Gwen Stefani a kalóriaégető futásban hisznek és a hangsúlyt a testük alsó részének edzésére helyezik. Stefani, a kilenc hónapos Kingston anyukájaként nyilatkozta egy interjú során, hogy a terhesség alatt felszedett kilóktól igen nehéz volt megszabadulnia. „Beszélhetünk arról, milyen nehéz is volt, bár már szinte teljesen eltűnt a felesleg. Amellett, hogy rendszeresen futok és szoptatok, most már csak egészségesen táplálkozom, bár azért legalább egyszer csalok is egy kicsit minden nap” – meséli az énekes.

Heidi Klum – Az evezőgép az új futópad

A Victoria’s Secret szupermodell már két hónappal a második gyermeke születése után egy szál bikiniben flangált a kifutón. Ő a szoptatásban hisz, ami beindította a fogyását az első öt hétben, miközben trénere, David Kirsch is segített neki újra tökéletes formába lendülni. A személyiedző az egészséges fehérjéken alapuló diétát javasolja, elkerülve az egészségtelen szénhidrátokat és az alkoholt. Azért, hogy az anyagcseréd szinten tartsd, minden harmadik órában egyél egy keveset, este 7 után viszont már semmit se fogyassz. Kirsch szerint van az edzőteremben egy olyan gép, amellyel a maximális kalóriaégetést el tudod érni. „Szállj le a futópadról, és ülj át az evezőgépre! Ez az eszköz sokkal intenzívebb mozgást teszt lehetővé.”

Most már fel vagy fegyverkezve minden olyan titokkal, amiket a hírességek tudnak, így nem lesz nehéz visszanyerned szülés előtti alakod. Egyél egészségesen, eddz és élvezd a gyermeked társaságát — és meglátod, a súlyfölösleg el fog tűnni! Lehetőleg ne hasonlítgasd magad a látszólag tökéletes hírességekhez és értékeld azt a csodát, amin a szervezeted nemrég átment. 

A színésznő anya, Mariska Hargitay remekül összegezte mindezt: „Én nő vagyok. Egy istennő. Kiérdemeltem ezt a testet, amelyben élek. A testem az én kitüntetésem.”

Fotó: Profimedia – Red Dot

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X