Főoldal > dieta > 5 dolog, amit nem tudtál a gabonapelyhekről

5 dolog, amit nem tudtál a gabonapelyhekről

cukorétkezésgabonagabonapehelyhozzáadott cukorjoghurtmüzlireggelitej
0 0

Írta:

Ha szeretsz reggelire gabonapelyhet enni, tudj meg még több érdekességet erről a népszerű finomságról!

  1. Alaposan nézd meg, hogy mennyi cukrot tartalmaz a gyermekeidnek szánt gabonapehely! A táplálkozási szakértőkből álló brit Action on Sugar csoport ugyanis kiderítette, hogy ötven népszerű gabonapehely márka ötödében több cukor van manapság, mint két évvel korábban. Ne rutinból vásárolj! Ha fontos a család egészsége alaposan tanulmányozd át a gabonapelyhek csomagolásán az összetevők listáját.
  1. Tudtad, hogy diétázni is lehet a gabonapelyhekkel? Beyoncé erre esküszik, és ezért nem csupán reggel fogyaszt gabonapelyhet, hanem egész nap. Ő ezzel magyarázza, hogy könnyen formában tudja tartani magát, és éhségérzet sem kínozza. Azért ilyesmibe csak akkor kezdj, ha a dietetikussal megbeszélted előtte.
  1. Gondoltad volna, hogy a hozzáadott cukor nélküli gabonapelyhek is lehetnek ugyanolyan finomak, mint a cukrozottak? Ropogós málnás-joghurtos karikák és kakaós golyók is készülnek már hozzáadott cukor nélkül. A Cornexi magyar fejlesztői által készített hozzáadott cukor nélküli gabonapelyheket, így jószívvel adhatod a gyermekeidnek, és könnyedén beillesztheted a saját diétádba is, anélkül hogy aggódnod kellene a feleslegesen bevitt kalóriák miatt.
  1. Van, aki tisztán szereti: a gabonapelyhek lelkes rajongóinak egyike Colin Farrell. Az ír színész újságíróknak elárulta, hogy fiatalkorában habzsolta a pelyheket. Vajon nem mondta neki senki, hogy a gabonapehely milyen remekül variálható? Nemcsak tejjel, kefirrel és joghurttal finom. Próbáld ki, hogy a turmixodba, a túrókrémedbe vagy a kompótodba is teszel belőle vagy cake popot készítesz gabonapehely felhasználásával. Ezeken túl pedig nemcsak reggelire, de vacsorára is remek választás egy tál gabonapehely meleg tejjel.
  1. Nemcsak enni lehet a gabonapelyheket! Van olyan művész, akinek a fantáziáját a festék és az agyag helyett a gabonapelyhek indítják be igazán. Sarah Rosado ehető sztárportréi pelyhekből készülnek, aprólékos munkával. A megszállott művész Madonnát, John Lennont és Michael Jacksont is kirakta már a reggelizőasztalán.

Forrás: KRQ

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X