Főoldal > DIÉTA > Programozd magad fogyásra!

Programozd magad fogyásra!

fogyásprogramozszépülj
0

Írta: and

Nekem miért nem sikerül? Mit csinálok rosszul? Az ilyen mondatokkal legalább annyit ártasz a fogyókúrádnak, mintha befalnál egy nagy adag csokis-habos sütit. Lássuk, mi az a három gondolat, amit ha kitörölsz az agyadból, könnyebben kezdenek olvadni rólad a kilók.     „Ez is tiltólistán van” Az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, és amivel alaposan megnehezíted a dolgod, […]

Nekem miért nem sikerül? Mit csinálok rosszul? Az ilyen mondatokkal legalább annyit ártasz a fogyókúrádnak, mintha befalnál egy nagy adag csokis-habos sütit. Lássuk, mi az a három gondolat, amit ha kitörölsz az agyadból, könnyebben kezdenek olvadni rólad a kilók.    

„Ez is tiltólistán van”

Az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, és amivel alaposan megnehezíted a dolgod, ha a diétában engedélyezett ételek helyett azokra fókuszálsz, amelyeket átmenetileg nem fogyaszthatsz. Így folyamatos hiányérzet kínoz, ettől pedig szenvedésnek érzed az egészet.

Wellness Cafe tipp: Írj össze egy hosszú listát lelkifurdalás nélkül választható kedvenceidről, és ha megéhezel, csemegézz a felsoroltakból.

program2.jpg ()„Soha többé nem eszem ilyesmit”

A betarthatatlan fogadalmak csak megkeserítik a napjaidat. Nem beszélve arról, hogy komoly kudarcélményt okoz, ha megszeged őket. A mértékletesség és a tudatosság nem egyenlő a szigorú tiltással. Ahelyett, hogy „ebből nem ehetek”, mondd azt, „ebből most nem szeretnék enni”. A tudat, hogy a döntés rajtad múlik, sokat segít.

Wellness Cafe tipp: A lista ebben az esetben is beválhat: írd össze, miért döntöttél úgy, hogy az adott élelmiszert kiiktatod az étrendedből. Ha pedig nagyon muszáj, dobj be pár falatot belőle, és utána ne ostorozd magad emiatt.

„Nem fogom tudni végigcsinálni”

Gondold végig, mi az, amit leginkább akadályozó tényezőnek tartasz, és mit tehetnél ellene. Úgy vágj bele a fogyókúrába, hogy tényleg szeretnél kitartani, mellette érvelj, ne ellene. Ne az akadályokat, hanem a célt lásd magad előtt.

Wellness Cafe tipp: Tudatosítsd, miért szeretnél lefogyni, és olvass utána, milyen diéták jöhetnek szóba. Ne a legdrasztikusabb módszer mellett tedd le a voksod, hanem olyat válassz, amiről úgy gondolod: „Jól hangzik, ezt szívesen kipróbálnám.”

Forrás: Wellness magazin (2012. 02-es szám)

Fotó: Profimedia – Red Dot

Légy magabiztos nő, kívülről – belülről!

Legyél két hét alatt bomba nő!

Így szépülj okosan!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X