Főoldal > DIÉTA > Itt a Digital diéta! 7 tipp, hogyan add le a kilókat tartósan

Itt a Digital diéta! 7 tipp, hogyan add le a kilókat tartósan

blogdiétadigitalfogyás
0

Írta: and

Június 2-án újra Wellness nap! Trendmutató sportesemény csupán 600 forintért, amin neked is ott a helyed! Éjjel-nappal a neten lógsz, a közösségi oldalakat bújod és fórumozol? Ha csak azt sajnálod, hogy webes kommunikációd mindennapos színterei a diétádban nem válhatnak hasznodra, akkor van számodra egy jó hírünk: az internet és a különböző kütyük igenis segíthetik a […]

Június 2-án újra Wellness nap! Trendmutató sportesemény csupán 600 forintért, amin neked is ott a helyed!

Éjjel-nappal a neten lógsz, a közösségi oldalakat bújod és fórumozol? Ha csak azt sajnálod, hogy webes kommunikációd mindennapos színterei a diétádban nem válhatnak hasznodra, akkor van számodra egy jó hírünk: az internet és a különböző kütyük igenis segíthetik a fogyást.

Tudósok szerint ugyanis a diéta sokkal sikeresebb, ha a fogyni vágyók segítséget és támogatást kapnak. És míg egyesek a vacsoránál beszélik meg a családjukkal, mi lesz a következő lépés a diétában, vagy milyen edzéstervet fognak követni, mások a közösségi oldalakon, fórumokon, vagy internetes alkalmazások segítségével igyekeznek elérni kitűzött céljaikat.

Ha te is nyitott vagy arra, hogy a technika vívmányaival vedd fel a küzdelmet a kilók ellen, kövesd tippjeinket, és a siker garantált!

1. Posztold a célod!

Ha megfogadod magadban, hogy salátát vacsorázol, és 20 perc helyett legalább 30 percet fogsz eltölteni az ellipszistréneren (természetesen kemény edzéssel, nem az edzőterem leghelyesebb srácának bámulásával), az sokkal kevésbé hatékony, mintha kiírod a Facebookra, vagy a Twitterre. Hiszen, ha a barátaid is tudnak a célodról, már nincs visszaút. „Iszonyú kínos lenne, ha másnap valaki rákérdezne, milyen volt az edzés, és azt kellene válaszolnom, hogy nem voltam, inkább jól bevacsoráztam a barátaimmal” – mondja olvasónk, Viki.

digital2.jpg ()De nem csak ezért jó, ha az ismerőseid is tudják, milyen célokat tűztél ki az edzésben vagy a diétában, hanem azért is, mert egymást motiválva diétás recepteket és tippeket oszthattok meg, illetve versenyezhettek is kisebb jutalmakért. Mit szólnál, ha diétás fagyival ünnepelhetnéd, hogy te adtál le elsőként 5 kilót a társaságból?

2. Írj blogot a diétádról!

Ha nemcsak a Facebook-os ismerőseidet és Twitter-es követőid előtt szeretnéd bemutatni céljaidat és diétád mindennapjait, hanem szélesebb közönséggel is megosztanád tapasztalataidat, akkor kezdj el blogolni a témában! Nem kell szakértőnek lenned, elég, ha rendszeresen megírod, hogy érzed magad, milyen apró siker vagy épp sikertelenség ért, sőt, feltehetsz néhány fotót is arról, milyen ételeket fogyasztottál, vagy milyen recepteket szeretnél kipróbálni. Hidd el, a biztatást és a motivációt itt is megadják majd az olvasók, és a kommentekből itt is hasznos tippeket és tanácsokat kaphatsz olyanoktól, akiknek már sikerült lefogyniuk vagy megtartaniuk a súlyukat. Ötleteket meríthetsz például Judit és Attila blogjából is.

3. Csatlakozz csoportokhoz!

Ha nem vagy elégedett a testeddel, vagy nem szeretnél másokkal szemtől szemben a diétádról beszélni, remek megoldást jelenthetnek számodra a különböző internetes fórumok, vagy Facebook csoportok, ahol hasonló cipőben járó emberekkel oszthatod meg problémád, kérhetsz tanácsot, vagy épp te is buzdíthatsz másokat. Ez nemcsak gyorsan megy, hanem ráadásul a legtöbb helyen ingyenes. Ezen az oldalon például nemcsak számos bejegyzést találsz, hanem aktív kommentelőket is, akikkel megvitathatod a véleményed egy-egy témában.

4. Ördög a részletekben

A mondás szerint az ördög a részletekben lakozik, és ez a diétára is igaz: amíg nem tudod, naponta körülbelül hány kalóriát viszel be a szervezetedbe, mennyi mozgással hány kalóriát égetsz el, vagy épp félsz a mérlegre állni, mert nem mersz szembesülni a súlyoddal, addig nem lesz hatékony a diétád. Fontos, hogy ezeket az adatokat is lásd a számítógépeden, egy Excel-táblázatban vagy egy blogon, ahol sem a teljes nevednek, sem egyéb személyes adatodnak nem kell szerepelnie. Ezek tudatában sokkal hatékonyabb lehet a fogyás, mintha nem látnád az információkat magad előtt.

5. Bátorító e-mailek

Egy brit tanulmány kimutatta, hogy azok a fogyni vágyók, akik bátorító e-maileket kaptak egy dietetikustól, sokkal sikeresebben tudták leadni pluszkilóikat, mint azok, akiket nem biztattak ilyen levelek. Ugyanez működhet a családoddal és a barátokkal is: ha e-mailben bátorítanak, biztosan lelkesebb és kitartóbb leszel a diétázásban. Ugyanakkor, ha a válaszlevélben azt kell írnod nekik, hogy kihagytál két edzést, vagy egy kiadós vacsora után befaltál néhány gombóc fagyit, az már nem lesz olyan felemelő érzés. „Ha arról kellene beszámolnom a húgomnak, hogy süteményt és fagyit is ettem, nagyon rosszul érezném magam. Ezért inkább a gyümölcssalátát választom, és persze a heti 3 edzést sem hagyom ki” – mondja olvasónk, Andi.

6. Válassz megfelelő alkalmazást!

Ha okostelefonod van, személyi edzőt is csinálhatsz belőle: számos olyan alkalmazás létezik, melyek letöltésével nemcsak azt fogod tudni, mennyit kell sétálnod ahhoz, hogy elégesd a vacsorád, hanem azt is, hogy a kedvenc hozzávalóid alapján milyen egészséges ételeket fogyassz. Az iPhone esetében ilyen az intelli-Diet alkalmazás.

Egy amerikai dietetikus szerint az sem jó, ha túl sok alkalmazást töltesz le a telefonodra, így elsősorban a saját életritmusodnak és szükségleteidnek megfelelőeket válaszd. Ha például gyakran főzőcskézel otthon, érdemes olyanok közül válogatnod, amelyek új étrendet és diétás recepteket is a figyelmedbe ajánlanak. Számos alkalmazást tölthetsz le és további információkat, érdekességeket találsz a következő oldalon is.

7. Fotózd le, mit eszel!

Ha minden nap összeírod, mit ettél – persze csalás nélkül -, akkor egy amerikai tanulmány szerint kétszer annyit fogyhatsz, mint enélkül! De toll és papír helyett ragadj inkább mindig fényképezőgépet vagy telefont, és fotózd le, mi került a tányérodra. Ez a módszer egészségesebb választásokra fogod késztetni, illetve visszatarthat attól, hogy a második szelet csökkentett cukortartalmú epres nyalánkságot is a tányérodra tedd.

A legjobb tippek emésztési problémák ellen

Megérkeztek a NIVEA Q10PLUS arcápoló termékcsalád legújabb tagjai!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X