Főoldal > EGÉSZSÉG > 7 különlegesség, amelyek erősítik az immunrendszeredet

7 különlegesség, amelyek erősítik az immunrendszeredet

immunerősítésinfluenzamegfázásnáthapraktika
0

Írta:

Egész télen gyengélkedsz, és ki sem látsz a náthából? Ezek az újító praktikák garantáltan segítenek kilábalni a betegségekből!

Ha már eleged van a vitaminokból, és nagyanyáink praktikái sem váltak be a nátha elűzésére, próbáld ki a mi ultramodern tippjeinket – a statisztikák szerint mind használ a gyengélkedés ellen. Próbáld ki te is őket!

1. Gombafélék

Több kutatás is bebizonyította már, hogy a gombák képesek kiirtani a szervezetben lévő kártékony baktériumokat – próbáld ki te is! Nincs más dolgod, mint mindennap elfogyasztani mondjuk egy kis shiitake gombát, és máris fogod érezni a gyógyító hatásait!

2. Teljes kiőrlésű termékek

Kétszer-vagy háromszor egy héten legyen egy kis zabkása a reggelid, vagy adj egy kevés árpát a kedvenc levesedhez! Ezek a béta-glükánnak is nevezett (teljes kiőrlésű termékekben található) rostok segítenek aktivizálni a fehérvérsejteket, melyek sikeresen ki tudják szűrni a vírusokat.

3. Zene és ének

Te is szoktál énekelni a zuhany alatt, vagy a kocsidban, mikor senki sem hallja? Nincs ebben semmi ciki! A kutatások szerint már 30 percnyi éneklés és zenehallgatás csökkenti a kortizol stresszhormon szintjét, mely negatívan is képes befolyásolni az immunrendszert – na meg persze, a kedvedet is. Egy próbát megér!

45028438 - portrait of beautiful woman in morning listening music sitting on bed at home.

4. Hideg víz

Zárd az esti fürdésedet egy kis hidegzuhannyal! Bár a szakértők szkeptikusak, néhány diáknak sikerült bebizonyítana, hogy napi 20-30 másodpercnyi hidegzuhany enyhíti a felfázásos megbetegedések gyakoriságát és az influenza tüneteit. Ha csak ezen múlik, akkor hajrá!

5. Halfélék

Az omega-3 zsírsavban gazdag lazac és tonhal pillanatok alatt képes stabilizálni a meggyengült immunrendszered és minél tökéletesebb működésre is sarkallják.

Wellness-tipp: Ha a halak nem a barátaid, próbáld ki a gyömbért, melynek csípős vegyületei szinte azonnal kitisztítják a légutakat!

6. Meditáció

Ha rendben vagy önmagaddal, akkor a betegségek is kevésbé érnek utol – legalábbis a kínai gyógyászat szerint. Az biztos, hogy nem fog ártani egy kis lazítás, sőt: a statisztikák szerint minél kevesebb a szervezetedben a stresszhormon, annál inkább ellent tudsz állni a vírusos megbetegedéseknek!

7. Természet

Nátha idején ki sincs kedved mozdulni? Megértjük, de mi arra biztatnánk, hogy a természet hívó szavának ilyenkor se állj ellen. Hiszen a legújabb kutatások szerint napi 15 perc séta a legközelebbi erdőben vagy parkban garantáltan segít az immunrendszer megerősítésében. Ugye, hogy nem hangzik túl bonyolultan?

Neked is vannak különleges fortélyaid a nátha leküzdésére?


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X