Főoldal > EGÉSZSÉG > Kezeld a náthát gyógyszerek nélkül

Kezeld a náthát gyógyszerek nélkül

gyógyulásházi praktikákimmunerősítésimmunrendszerkezelésmegfázásnáthatermészetes módszerek
0

Írta:

A hideggel együtt a náthaszezon is kezdetét veszi. Az immunrendszer ebben az időszakban sokkal védtelenebb, ezért kellő támogatás hiányában a fertőzések gyorsabban ledöntenek a lábáról bárkit. Érdemes azonban bevetni először a házi praktikákat, mielőtt gyógyszer után nyúlnánk.

Fokhagyma

A népi gyógyászatban már régóta ismert fokhagyma az egyik leghatékonyabb természetes csodaszer a nátha kezelésére. Hatóanyagai antibakteriális és gombaellenes hatásúak, így nem csak a megfázás tüneteit képesek enyhíteni, de a szövődményként gyakran jelentkező gyulladások kezelésére is alkalmasak. Fogyaszthatjuk pirítóshoz, ízesíthetjük vele salátáinkat, a lényeg, hogy lehetőleg fogyasszunk belőle minél többet nyersen, így jótékony hatásai sokkal intenzívebben érvényesülnek.

Kamillás-mézes hagymatea

A forró főzetek, teák áldásos hatásait a meghűléssel járó megbetegedések esetén hatványozottan érezhetjük. Amellett, hogy kellemesen átmelegítenek és torokfertőtlenítő hatásúak, a megfelelő folyadékpótlásról is gondoskodnak. Érdemes azonban speciális gyógyteákat fogyasztani ilyenkor. A hagymateához három fej vöröshagymát kell héjastól néhány percig főzni, majd egy evőkanál kamillavirágzatot és mézet hozzáadni. Naponta többször, de lefekvés előtt mindenképpen érdemes meginni belőle egy bögrével, hiszen nem csak az immunrendszert erősíti meg, de a letapadt nyákot is feloldja.

Still life with traditional asian herbal tea prepared in vintage cast iron teapot with organic dry herbs on rustic wooden table. Retro filter.

Fürdőzz keserűsóban

Bár a keserűsóról sokaknak kellemetlen élmények ugranak be, szerencsére kevésbé drasztikus hatásai is ismertek, mint a hashajtózás. A lefekvés előtt vett keserűsós fürdő ugyanis olyan hatékonyan méregteleníti a szervezetet, hogy napokkal lerövidíti a betegség lefolyását. Egy nagy kád vízbe szórj, 20-40 dkg keserűsót és 20-25 percig fürdőzz benne. A keserűsós fürdővíz bőrön keresztül méregtelenít, ráadásul gyulladáscsökkentő hatása is ismert.

Torma

A frissen reszelt torma nem csak csemegeként szolgál az ínyenc fogások mellé, de orvosságként is a náthás hónapokban. Baktérium- és vírusölő hatása mellett fokozza a nyálkahártyák vérellátását, felső légúti betegségek esetén pedig mézzel keverve kiváló gyógyír lehet torokfájásra, köhögésre, hőemelkedésre és a lerakódott váladékot is kipucolja a szervezetből.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X