Főoldal > wellness > Ezért egészséges meleg vizet inni

Ezért egészséges meleg vizet inni

egészségemésztésfájdalomfolyadékitalmeleg vízreggeliszékrekedés
0 0

Írta:

Eddig minden reggelt egy csésze forró kávéval, vagy teával indítottál? Egészségügyi szempontból érdemes lehet a kávét vagy teát egy pohár meleg vízre cserélni. Mutatjuk miért.

Segíti az emésztést

Reggelente egy nagy pohár meleg víz segíthet megszabadítani szervezetünket a méreganyagoktól, azáltal, hogy beindítja az anyagcserét. De napközben is érdemes néhány pohár meleg vizet innunk, főleg étkezés közben, ugyanis segítségével sokkal könnyebben emésztjük majd meg a zsíros, nehéz ételeket is.

Megszünteti a székrekedést

A székrekedést gyakran a kiszáradás okozza, de sokat segíthet a helyzeten, ha reggel üres gyomorra megiszunk egy pohár meleg vizet. A meleg víz beindítja a bélmozgást, segít lebontani az ételt a gyomorban, és eljuttatni a bélcsatornán keresztül a vastagbélhez.

Enyhíti a fájdalmat

A meleg víz segíthet a menstruációs és a fejfájás enyhítésében, a meleg ugyanis ellazítja az izmokat és segít oldani a görcsöket.

48017646 - hands holding tea cup on green bokeh background.

Segíthet a fogyásban

A reggel éhgyomorra ivott meleg víz még a fogyásban is segíthet.  A meleg víz megemeli testünk hőmérsékletét, ami fokozza az anyagcserét. Ha pedig anyagcserénk fokozódik, több kalóriát vagyunk képesek elégetni.

Megakadályozza a korai öregedést

Az idő előtti öregedést legtöbbször a szervezetben felgyülemlett méreganyagok okozzák. Ám ha meleg vizet iszunk, az segíthet megtisztítani tetsünket a toxinoktól, miközben javítja a bőrünk rugalmasságát is.

Forrás: medicaldaily.com


További cikkeink a témában

károsképernyő

Mennyire károsítja a szemünket a képernyő?

Írta:
tegnapelőtt 0 0

A Nielsen legfrissebb, a napokban közzétett felmérése szerint egy magyar felnőtt átlagosan 10,4 órát tölt el a képernyő előtt naponta, és 88 százalék tudja is, hogy ez nem feltétlenül jó a szemnek. Sokan végzik munkájukat monitor előtt, és esténként a tévé elé ülve pihennek. A múlt század óta globálisan és drasztikus mértékben terjed a rövidlátás, ami kis odafigyeléssel elkerülhető – hívja fel a figyelmet Dr. Nagymihály Attila, a Budai Szemészeti Központ szemész szakorvosa.