Főoldal > EGÉSZSÉG > Karcsúsító nasik: ezeket rágcsáld, hogy ne hízz!

Karcsúsító nasik: ezeket rágcsáld, hogy ne hízz!

bikiniszezonnasinassolásrágcsálnivaló
0

Írta:

A legtöbben úgy akarnak csinosak és vékonyak lenni, hogy a nassolásról ne kelljen lemondaniuk. Van egy jó hírünk: nem kell! Eláruljuk, hogy melyek azok az ételek, amit bátran majszolhatsz este, a tévé előtt.

Mogyoró

A nassolás csúcstartói az olajos magvak, de azért nem árt mértékletesnek lenni akkor sem, ha a mogyoró után nyúlsz. Fontos, hogy kizárólag a natúr, sózatlan változatot fogyaszd. Kiemelkedő mennyiségű B-vitamin és magnézium tartalmának köszönhetően, rendkívül jótékony hatással van feszült, stresszes életvitelre, oldja az idegi fáradtságot, s energiát ad a szervezetnek a napi fáradtság után. A mogyoró kalóriatartalma ugyan elég nagy, ám nem lehet belőle olyan nagyon nagy mennyiséget fogyasztani, mert kimondottan magas a rosttartalma, aminek köszönhetően gyorsan teltségérzetet okoz, és ki is tart sokáig.

Almachips

Az alma önmagában is kiváló nassolnivaló, ha azonban a ropogós falatokat tartod elsősorban ideális csemegének, fogyaszthatod szárított formában is, sőt te magad is könnyen elkészítheted. Szinte alig tartalmaz kalóriát, mégis édes és laktató finomság. A fogyókúrás hatást és az ízvilágot is fokozhatod, ha megszórod egy kis fahéjjal, ami jót tesz a hasi zsírpárnák ellen, és még finom is.

25083480 - apple chips on baking parchment paper

Ananász

Az ananász esetébe se felejtsd el, hogy az igazi gyümölcsről beszélünk, és nem a cukrozott konzervről. Már egy bögre ananász az ajánlott napi C-vitamin bevitelnek a 131 százalékát tartalmazza, ami azt jelenti, hogy mind az immunrendszered, mind a bőröd hálás lesz ezért a gyümölcsért. Rendszeres fogyasztása stimulálja a fehérvérsejtek képződését, amik a szervezet legerősebb harcosai a bacilusok, baktériumok és betegségek ellen. Emellett segíti az emésztést, és fogyasztó hatása is érvényesül. Egy bögre ananász mindössze 82 kalóriát és zsírt pedig egyáltalán nem tartalmaz.

Zeller

A zeller és a nassolás még nem állt össze, pedig érdemes kipróbálni. Nyersen, vagy egy pici olívaolajon megpirítva is érdemes fogyasztanod. Nagy értéke a sok szerves nátrium, de megtalálható benne a kalcium, a foszfor, a vas, a magnézium, a kálium és néhány nyomelem is. Serkentőleg hat a veseműködésre és az emésztési panaszokra és hatóanyagai révén erősíti az immunrendszered is. Kalóriatartalma alacsony, a benne található rostoknak köszönhetően segíti a bélrendszer működését, szabályozza a vérnyomást és a koleszterinszintet, de a rákos megbetegedések megelőzésében és kezelésében is fontos szerepet játszik.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X