Főoldal > EGÉSZSÉG > A gránátalma igazi superfood, fogyaszd rendszeresen

A gránátalma igazi superfood, fogyaszd rendszeresen

diétaegészséggránátalmagyümölcsvitamin
0

Írta:

A gránátalma nemcsak az egyik legkülönlegesebb és legínycsiklandóbb gyümölcs, hanem az egyik legegészségesebb is. Nem csak ételdekorációnak tökéletes választás, de salátába, desszert mellé is mennyei, és önmagában fogyasztva is igazi különlegesség.

Méregtelenítő hatású 

A gránátalma szuper antioxidáns, a benne lévő vegyületek megkötik a szabadgyököket, amelyek sejtroncsoló hatásúak. Sőt, még a károsodott sejtek helyreállításában is nagy szerepet játszanak a gyümölcs hatóanyagai. Emellett a környezeti (levegő szennyezettsége) és helytelen életmódból kialakuló (dohányzás, alkohol) károk hatását is képes csökkenteni.

Jót tesz a szív- és érrendszernek

A gránátalma-fogyasztók igencsak jót tesznek az érrendszerükkel, így szívük egészségével is. Kutatások bebizonyították, hogy azoknál, akik rendszeresen falatoznak ebből a csodás gyümölcsből, jelentősen csökken a vérnyomás, illetve az érfalakon lerakódott mész mennyisége is.

pomegranate

Segít a fogyásban

A gránátalma nem csak egészséges és fenséges csemege, de még a súlycsökkentésben is segít. A benne lévő anyagok ugyanis segítenek megelőzni a vérben lévő zsírsejtek elszaporodását, megelőzve ezzel a súlygyarapodást.

Mérsékli a vércukorszintet

A gránátalma nem csak a diabétesz kialakulását akadályozza meg, de már kialakult betegség esetén is hatékony kiegészítése lehet a gyógyszeres kezelésnek. Rendszeresen fogyasztva ugyanis csökkenti, normalizálja a vércukorszintet.

Általános immunerősítő

A fertőzésekkel teli hónapokban – főleg, amikor idénygyümölcsökből, -zöldségekből is hiányt szenvedünk – érdemes több gránátalmát fogyasztani. Nem csak a vírusos, bakteriális betegségekkel szemben nyújt védelmet, de bélbetegségekben, sőt még reumatikus panaszokban szenvedőknek is receptre kellene felírni a gránátalmát.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X