Főoldal > EGÉSZSÉG > Ezért indítsd gyümölccsel a napot

Ezért indítsd gyümölccsel a napot

egészséges táplálkozásételgyümölcsgyümölcscukorkajareggelreggelitáplálkozás
0

Írta:

Ha igazán jót akarsz tenni a testeddel, kezdd gyümölccsel a napjaidat! Csodás hatásai mellett még a gyümölcscukor-tartalomtól sem kell tartanod, hiszen még a legszigorúbb diétába is beleférnek ezek a színes finomságok, ha a reggeli órákban fogyasztod őket.

Jobb, mint a kávé 

Sokan elképzelni sem tudják a reggeleiket kávé nélkül, pedig nincs is egészségesebb élénkítő a gyümölcsöknél. Magas vitamin és ásványi anyag tartalmuk miatt olyan energialöketet adnak, amely az egész napodra hatással lesz. Fogyaszthatod önmagában, zabpehelyben vagy joghurtban elkeverve, illetve turmix formájában, tuti, hogy pillanatok alatt felébredsz.

Nem hizlal

A reggeli étkezés alkalmával ugyanolyan fontos odafigyelni az egészséges élelmiszerekre, mint az esti vacsorák alkalmával. A finomított szénhidrátokat ilyenkor is kerülni kell, azonban a gyümölcsfogyasztásra ez a legtökéletesebb időpont. Ne dőlj be annak, aki diétára hivatkozva le szeretne beszélni a gyümölcsökről: a reggelire bevitt gyümölcscukor bőven lebomlik estig.

48832522 - fruit salad

Telít

A gyümölcsnél egészségesebb és táplálóbb reggelit kívánni sem lehetne. Tele van tápanyaggal, vízzel, és gyümölcscukor tartalma is garantálja a gyors és tartós telítettség-érzést. Egyénfüggő, hogy ki mennyire bírja a gyümölcsöt éhgyomorra, ha bármilyen hasi diszkomfortérzést tapasztalsz, fogyassz mellé teljes kiőrlésű pékárut, zabpelyhet, vagy tízóraira egyél belőle többet.

Jobban indul a nap

Ezek a színes, illatos csemegék szinte az összes érzékszervünkre pozitívan hatnak, energiát adnak, lendületesebbé tesznek, így a közérzetet is javítják. Még egy szürke, esős napot szebbé tehet, ha a gyümölcssalátád elkészítésével bíbelődsz, ráadásul a megmaradt reggeliből még tápláló arcpakolást is készíthetsz. Így nem csak belsőleg, de külsőleg is gondoskodnak a szépségedről.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X