Főoldal > wellness > Ezért nehezebb a súlycsökkentés az alacsony embereknek

Ezért nehezebb a súlycsökkentés az alacsony embereknek

alacsonydiétaétkezésfogyássúlycsökkenéssúlycsökkentéstestmagasságzsírégetés
0 0

Írta:

A legújabb kutatások szerint az alacsony nők az átlagosnál lassabb anyagcserével rendelkeznek – ezért nekik a pluszkilókkal is jobban meggyűlhet a bajuk.

Egy 2018-as amerikai kutatás szerint minél apróbb termettel rendelkezünk, annál kisebb valószínűséggel fogunk tudni lefogyni. Ez azzal magyarázható, hogy egy kisebb testnek kevesebb kalóriára és energiára van szüksége, de pont emiatt kevesebb zsírt is tud elégetni.

De mit is jelent a kutatóknál az „apró” termet?

A felmérés szerint egy átlagos (165 cm magasságú) nő legalább 1400 kalóriát éget el, ha a nap 24 órájában fekszik és semmilyen más tevékenységet nem csinál – ezzel szemben egy 175 cm magas nő legalább 1750 kalóriától tud megszabadulni, naponta. A legrosszabbul pedig azok járnak, akik 160 cm alattiak, hiszen ők csak 1200 kalóriát – vagy még annál is kevesebbet égetnek el egy nap.

53914872 - two happy women drinking vegetable smoothie after fitness running workout on stadium. fitness and healthy lifestyle concept

Ha még ez nem lenne elég, a kutatás azt is bebizonyította, hogy az alacsony nők kevesebb izomzattal rendelkeznek – ez persze logikus is: egy rövid lábon kevesebb izom helyezkedik el, mint egy hosszún. Fél kiló izom pedig naponta legalább 6 kalóriától tud megszabadítani – de akkor egész nap csak fekszel.

Egyébként a számok nélküli, vízióra alapuló kutatások is azt bizonyítják, hogy az alacsonyabb hölgyeken jobban meglátszik a felesleg: míg egy 155 cm magas nőn azonnal szembetűnik +5 kg, addig egy 175 cm magasságún jobban eloszlik az a pár kiló plusz.

Amennyiben te is küzdesz azzal a néhány kiló plusz felesleggel, tartsd be ezt a 4 hihetetlenül könnyű tippet a fogyáshoz. 


További cikkeink a témában

betegségegészség

Egzotikus utazás egzotikus betegségek nélkül

Írta:
tegnap 0 0

Vietnám, Mexikó, Srí Lanka, Fülöp-szigetek. Csupán néhány a gyönyörű, egzotikus úti célok közül. A fehér homokos tengerpart, a megelevenedő történelem, a titokzatos és vad tájak az év minden időszakában turisták ezreit vonzzák. Ám a feledhetetlen utazás komoly veszélyeket is rejthet magában, ha nem tájékozódunk kellőképp a célország egészségügyi helyzetéről és a kötelező vagy javasolt védőoltásokról.

harisnyakompressziós

Nyaraláskor is kell a kompressziós harisnya trombózis után

Írta:
tegnap 0 0

Mélyvénás trombózis után igen nagy szerepe van a prevencióban a kompressziós harisnya viselésének. Bár sokan ódzkodnak tőle, ám érdemes tudni, hogy vannak olyan helyzetek, amikor nyáron is szükséges alkalmazni a kompressziós terápiát. Dr. Szélessy Zsuzsanna, a Trombózisközpont hematológus főorvosa összeszedte azokat a helyzeteket, amikor érdemes felhúzni a harisnyát.