Főoldal > wellness > Ezért nehezebb a súlycsökkentés az alacsony embereknek

Ezért nehezebb a súlycsökkentés az alacsony embereknek

alacsonydiétaétkezésfogyássúlycsökkenéssúlycsökkentéstestmagasságzsírégetés
0 0

Írta:

A legújabb kutatások szerint az alacsony nők az átlagosnál lassabb anyagcserével rendelkeznek – ezért nekik a pluszkilókkal is jobban meggyűlhet a bajuk.

Egy 2018-as amerikai kutatás szerint minél apróbb termettel rendelkezünk, annál kisebb valószínűséggel fogunk tudni lefogyni. Ez azzal magyarázható, hogy egy kisebb testnek kevesebb kalóriára és energiára van szüksége, de pont emiatt kevesebb zsírt is tud elégetni.

De mit is jelent a kutatóknál az „apró” termet?

A felmérés szerint egy átlagos (165 cm magasságú) nő legalább 1400 kalóriát éget el, ha a nap 24 órájában fekszik és semmilyen más tevékenységet nem csinál – ezzel szemben egy 175 cm magas nő legalább 1750 kalóriától tud megszabadulni, naponta. A legrosszabbul pedig azok járnak, akik 160 cm alattiak, hiszen ők csak 1200 kalóriát – vagy még annál is kevesebbet égetnek el egy nap.

53914872 - two happy women drinking vegetable smoothie after fitness running workout on stadium. fitness and healthy lifestyle concept

Ha még ez nem lenne elég, a kutatás azt is bebizonyította, hogy az alacsony nők kevesebb izomzattal rendelkeznek – ez persze logikus is: egy rövid lábon kevesebb izom helyezkedik el, mint egy hosszún. Fél kiló izom pedig naponta legalább 6 kalóriától tud megszabadítani – de akkor egész nap csak fekszel.

Egyébként a számok nélküli, vízióra alapuló kutatások is azt bizonyítják, hogy az alacsonyabb hölgyeken jobban meglátszik a felesleg: míg egy 155 cm magas nőn azonnal szembetűnik +5 kg, addig egy 175 cm magasságún jobban eloszlik az a pár kiló plusz.

Amennyiben te is küzdesz azzal a néhány kiló plusz felesleggel, tartsd be ezt a 4 hihetetlenül könnyű tippet a fogyáshoz. 


További cikkeink a témában

illatokkatie loxton

Kapcsolj tavaszi üzemmódra!

Írta:
4 napja 0 0

Hónapokon keresztül uralta a szürke és hideg időjárás a mindennapjainkat, de most úgy tűnik, ennek végre búcsút mondhatunk. Bár még hűvösek a reggelek, de a tavasz első napsugarai egyre többször mutatják meg magukat, így itt az idő, hogy mi is újra lendületbe kerüljünk. Íme néhány tipp, amellyel elkezdhetünk hangolódni az újjászületés időszakára.

egészségmegőrzésjód

Jód: barát vagy ellenség pajzsmirigyzavar esetén?

Írta:
4 napja 0 0

A jód igen fontos anyag a pajzsmirigy egészséges működése szempontjából, így sokan úgy gondolják, a szerv bármely problémája esetén csak jót tehetnek vele, ha pluszban beviszik, pl.étrendkiegészítő formájában vagy várandós vitamin egyik alkotójaként. Dr. Békési Gábor PhD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája elárulja, vajon a jód tényleg használ, vagy inkább árt pajzsmirigyzavarok fennállásakor.