Főoldal > EGÉSZSÉG > Ezek a gyógynövények serkentik leghatékonyabban az emésztést

Ezek a gyógynövények serkentik leghatékonyabban az emésztést

egészségemésztésemésztési problémaemésztési zavargyógynövényszékrekedéstermészetes gyógyszer
0

Írta:

Az egészség és a kellemes közérzet titka a jó emésztés. Szerencsére rengeteg gyógynövényt és azokból készült főzetet hívhatunk segítségül székrekedés, emésztési problémák esetén, amelyek igen hatásosak. Ráadásul gyógyszerek nélkül, a természet erejével orvosolják a problémákat.

Ezerjófű 

Ahogyan az a neve is sejteti, az ezerjófű rengeteg egészségügyi problémára gyógyír. Étvágyjavító, epehajtó és még az emésztési problémák nagy részét – például a székrekedést is – hatékonyan orvosolja. Keverd a teádhoz, de vigyázz, keserű íze miatt csak mértékkel érdemes alkalmazni.

Fahéj

Bár a fahéjat általában fűszernövényként ismerik, több gyógyhatással is rendelkezik. Emésztésserkentő tulajdonsága mellett baktérium- és gombaölő hatása is van. Hátránya, hogy nagyobb dózisban szapora szívműködést okozhat, ezért ebből sem érdemes egyszerre sokat enni.

48789971 - fragrant cinnamon sticks in white cup

Kamilla

A kamilla valóságos csodanövény, ha az egészségről van szó. Rengeteg emésztési problémát orvosolhatunk rendszeres kamillatea-fogyasztással. Javítja az epeelfolyást, csökkenti a teltségérzetet, puffadást, szuper görcsoldó és még az emésztési folyamatokat is serkenti. Gyomor- és bélbántalmakra a leghatékonyabb gyógynövény.

Édeskömény

Az édeskömény is összetett emésztést serkentő tulajdonságokkal bír: javítja a gyomorsav- és epetermelést, mindemellett görcsoldó és szélhajtó hatása is van. Ha az emésztőrendszered gyakran csődöt mond, érdemes beépítened az étrendedbe, ráadásul antibakteriális hatással is rendelkezik.

Tárnics

Az étvágytalan, folyamatos emésztési problémákkal küzdők nagy kedvence a tárnics. Fokozza a nyálelválasztást, javítja az étvágyat, serkenti az emésztést, kitűnő növényi antibiotikum, ráadásul természetes gyulladáscsökkentő. Rendszeresen fogyasztva az emésztési problémák enyhülnek, a közérzet pedig ennek köszönhetően sokat javul.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X