Főoldal > EGÉSZSÉG > Az 5 legjobb gyógynövényes tea

Az 5 legjobb gyógynövényes tea

gyógyteastressztea
0

Írta:

Ezek a fantasztikus gyógynövényes teák energiát adnak, segítenek legyőzni a stresszt, szükség esetén pedig még a fogyókúrádhoz is hozzájárulnak.

Fekete tea

Koffeintartalma miatt nemcsak a reggeli ébredések lesznek könnyebbek, hanem a munkanapok is, hiszen fejleszti a kreativitást. Mindezek mellett a fekete tea akkor is a barátod lesz, ha túledzetted magad a konditeremben: egy bögrényi adag ugyanis 88 mg káliumot tartalmaz, ami elősegíti az izmok regenerálódását.

Zöld tea

Megnyugtat, ha stresszesebbek a napjaid az átlagosnál. Gyorsítja az anyagcserét, segít a zsírégetésben, valamint pattanásoktól és az aknéktól is megszabadít. A Ginkgo Biloba (páfrányfenyő) tartalmú zöld teák ráadásul az állóképességet és a memóriát is fejlesztik, ezért egy munkahelyi prezentáció miatt sem kell tovább görcsölnöd, ha ilyet iszol.

Kamillatea

Csökkenti a gyulladásos megbetegedéseket; erősíti az immunrendszert, segít megszabadulni a feszültségtől, szépíti a bőrt, a hajat és a körmöket, láz és köhögés esetén pedig kiváló a kamillatea! Ha ez még nem lenne elég, alvás előtt fogyasztva erős nyugtató hatása is van, tehát érdemes meginni belőle egy bögrével.

44952212 - freshly brewed peppermint tea with fresh herbal ingredients and flowers alongside in a glass cup and teapot for a refreshing healthy drink, overhead view on slate with copyspace

Macskagyökér tea

A népgyógyászatban az egyik legrégebb óta használt növény: többek között alvászavar kezelésére, fejfájásra, fekélyek és sebek gyógyítására, valamint izomgörcsök feloldására fogyasztják, ám májbetegek számára nem ajánlott ez a fajta tea.

Menta tea

Nemcsak nagyon finom, hanem jótékony is! Frissítő hatása különösen a nyári hőségben érvényesül, de télen megfázás ellen, béltisztítóként és méregtelenítő italként is szokták fogyasztani. Fertőtlenítő tulajdonsága miatt már az ókorban is nagy népszerűségnek örvendett, hiszen menta teával sterilizálták a fekélyes sebeket.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X