Főoldal > EGÉSZSÉG > Tuti házi praktikák herpesz ellen

Tuti házi praktikák herpesz ellen

fájdalomherpeszhólyagszépségvírusvírusfertőzés
0

Írta:

A herpesz egy rendkívül kellemetlen vírusos fertőző betegség, melynek több típusa is van. Megjelenhetnek fájdalmas duzzanatok az ajkakon, illetve másik típus esetén a nemi szerveken.

Ha felmerül a gyanú, hogy a herpesz valamelyik formájában szenvedsz, mindenképp érdemes orvost felkeresni, de a duzzanattal és bőrpírral járó külső tüneteket te is tudod otthoni praktikákkal enyhíteni.

Citromos balzsam

A citrusféléket évszázadok óta alkalmazzák különféle kórok megelőzésére. Kiváló szorongás- és stresszoldó hatású, ráadásul a citromot tartalmazó krém, balzsam jótékony hatással bír herpesz okozta bőrpírra és duzzanatra. Ha nem balzsam formájában alkalmaznád, akkor 2-3 teáskanál zúzott citromfüvet áztass egy bögre forró vízben 10-15 percig, majd hagyd, hogy a tea kihűljön, utána fogyaszd el.

35426659 - beautiful lips virus infected herpes

Zöld tea

Egy kiváló tea, mely rengeteg olyan antioxidánst (EGCG) tartalmaz, melynek vírusölő hatást tulajdonítanak. Napi 2-3 csésze zöld tea vagy zöldtea-kivonat segít enyhíteni a herpesz okozta fájdalmakat.

Méz

A méz kiválóan enyhíti a herpesz fájdalmait, és vírusölő hatással is bír, különösen a nyers méz. Fontos tudni, hogy a herpesz tüneteit meg lehet szüntetni, de magát a vírust nem, így ha te vagy partnered egyszer elkapja, akkor könnyedén átadhatja neked, ezért fontos a megelőzés, illetve az orvosi segítség.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X