Főoldal > wellness > Szeretsz lustálkodni? Egészségesebb vagy az átlagnál!

Szeretsz lustálkodni? Egészségesebb vagy az átlagnál!

alvásébredésegészséglustálkodásmozgáspihenés
0 0

Írta:

Ne legyen többé lelkiismeret-furdalásod, amiért hétvégén csak tíz után ébredezel!

Egy új kutatás szerint az ágyban lustálkodni nagyon is jó dolog, mert csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát!

Az Arizona University tudósai a Sleep című magazinban publikálták ezt a forradalmi felfedezést, amelyben 2156 dél-koreai tesztalany BMI indexét és alvási igényét vették nagyító alá. A professzorok által talált összefüggések azt bizonyították be, hogy aki hétköznaponként korán kel fel, hétvégenként viszont többet alszik, alacsonyabb BMI-vel rendelkezik, mint aki minden egyes reggel hajnalban kukorékol!

36315468 - young beautiful woman sleeping in bed

Ez az eredmény annak tudható be, hogy aki többet alszik, az kevesebb ételt is fogyaszt, hiszen alvás közben nem működik az éhségérzetért felelős ghrelin hormon, ami a gyomornyálkahártyában termelődik.

Ha tehát tartósan le szeretnél fogyni, ne spórolj az alvással, mert nincs értelme: kevesebb alvással többet fogsz enni, míg ha jól kipihened magad, nemcsak az egészséges étkezésre és a minőségi testmozgásra lesz időd, de a kedved és a hangulatod is jobb lesz!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

betegségegészség

Egzotikus utazás egzotikus betegségek nélkül

Írta:
tegnap 0 0

Vietnám, Mexikó, Srí Lanka, Fülöp-szigetek. Csupán néhány a gyönyörű, egzotikus úti célok közül. A fehér homokos tengerpart, a megelevenedő történelem, a titokzatos és vad tájak az év minden időszakában turisták ezreit vonzzák. Ám a feledhetetlen utazás komoly veszélyeket is rejthet magában, ha nem tájékozódunk kellőképp a célország egészségügyi helyzetéről és a kötelező vagy javasolt védőoltásokról.

harisnyakompressziós

Nyaraláskor is kell a kompressziós harisnya trombózis után

Írta:
tegnap 0 0

Mélyvénás trombózis után igen nagy szerepe van a prevencióban a kompressziós harisnya viselésének. Bár sokan ódzkodnak tőle, ám érdemes tudni, hogy vannak olyan helyzetek, amikor nyáron is szükséges alkalmazni a kompressziós terápiát. Dr. Szélessy Zsuzsanna, a Trombózisközpont hematológus főorvosa összeszedte azokat a helyzeteket, amikor érdemes felhúzni a harisnyát.