Főoldal > wellness > Szeretsz lustálkodni? Egészségesebb vagy az átlagnál!

Szeretsz lustálkodni? Egészségesebb vagy az átlagnál!

alvásébredésegészséglustálkodásmozgáspihenés
0 0

Írta:

Ne legyen többé lelkiismeret-furdalásod, amiért hétvégén csak tíz után ébredezel!

Egy új kutatás szerint az ágyban lustálkodni nagyon is jó dolog, mert csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát!

Az Arizona University tudósai a Sleep című magazinban publikálták ezt a forradalmi felfedezést, amelyben 2156 dél-koreai tesztalany BMI indexét és alvási igényét vették nagyító alá. A professzorok által talált összefüggések azt bizonyították be, hogy aki hétköznaponként korán kel fel, hétvégenként viszont többet alszik, alacsonyabb BMI-vel rendelkezik, mint aki minden egyes reggel hajnalban kukorékol!

36315468 - young beautiful woman sleeping in bed

Ez az eredmény annak tudható be, hogy aki többet alszik, az kevesebb ételt is fogyaszt, hiszen alvás közben nem működik az éhségérzetért felelős ghrelin hormon, ami a gyomornyálkahártyában termelődik.

Ha tehát tartósan le szeretnél fogyni, ne spórolj az alvással, mert nincs értelme: kevesebb alvással többet fogsz enni, míg ha jól kipihened magad, nemcsak az egészséges étkezésre és a minőségi testmozgásra lesz időd, de a kedved és a hangulatod is jobb lesz!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

hajhajhullás

Hajritkulás: mikor fordulj immunológushoz?

Írta:
tegnap 0 0

Ősszel természetes, hogy több hajszálat vesztünk fésülködés vagy hajmosás közben. Mivel a haj folyamatosan megújul, ezekben a hónapokban és tavasszal is intenzívebb hajhullást tapasztalhatunk. Probléma akkor jelentkezik, ha az elvesztett hajszálak helyére nem nő új, így a hajkorona folyamatos csökkenését észleljük. Arról, hogy milyen esetben forduljunk ezzel a problémával immunológushoz, dr. Kádár Jánost, az Immunközpont főorvosát kérdeztük.