Főoldal > EGÉSZSÉG > Ezek a méz csodás jótékony hatásai

Ezek a méz csodás jótékony hatásai

antibiotikumcukoregészségmez
0

Írta:

A méz az egyik legcsodásabb táplálékunk, ami nem csak finom, de a torokfájáson kívül rengeteg más egészségügyi problémát is képes orvosolni.

Csökkenti az izomfáradtságot

A méz a sportolók egyik nagy kedvence. Nem csak azért, mert mozgás előtt fogyasztva kellőképpen feltölt és energiát ad, hanem azért is, mert az edzés közben fellépő izomfáradtságot is képes enyhíteni. Ennek következtében nő a teljesítmény, és az izomnövekedés is látványosabban és gyorsabban fog bekövetkezni.

Köhögéscsillapító

A méz gyakorlatilag minden légúti megbetegedés tünetére gyógyír. Ha makacs köhögés kínoz, érdemes először természetes gyógymódokat bevetned. Keverj össze mézet, frissen facsart citromlevet és egy kis reszelt gyömbért, és a köhögésnek hamarosan búcsút inthetsz. Érdemes ezt magában fogyasztanod, forró teába keverve ugyanis jelentősen csökken a gyógyhatása.

17894662 - bee honey with honeycomb wax

Nyugtató hatású

Ha a napi stressz az éjszakáidra, az elalvásodra is hatással van, érdemes esténként néhány teáskanál mézet kanalaznod. A mézben található triptofán segíti a relaxált, nyugodt állapotért felelős vegyületek termelődését. Ha elegendő triptofán van szervezetünkben, nem csak nyugodtabbak leszünk, de könnyebben el is álmosodunk esténként, így a nyugodt alvás garantált.

Ne csak edd, használd külsőleg is

A méz nem csak belsőleg, de külsőleg is csodát művel a szervezettel. Különböző bőrproblémák, vágott sebek, égési sérülések, horzsolások kezelésére is kiváló. Fertőtleníti, tisztán tartja a sebeket, gyorsítja a gyógyulást és a fájdalmakat is enyhíti.

Tipp:
A karácsonyi meghittséget nem csak fényekkel és ízekkel csalogathatod az otthonodba, hanem akár egy finom illatú arcpakolással is. Egy teáskanál mézet egy teáskanál fahéjjal keverj össze, vidd fel az arcodra, hagyd hatni 20-25 percig, majd mosd le. Nem csak a pattanásoktól és a mitesszerektől szabadít meg ez a maszk, de azok nyomait is képes eltüntetni. Ráadásul fantasztikus illatának köszönhetően a karácsonyi hangulat is hipp-hopp beköltözik a lakásodba.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X