Főoldal > wellness > Erősítsd immunrendszeredet hatékonyan

Erősítsd immunrendszeredet hatékonyan

betegségegészségfertőzésimmunrendszerjárványvírusvitamin
0 0

Írta:

Az immunrendszer erősítése különösen fontos ebben az időszakban, hiszen jóval több betegségnek, vírusnak van kitéve a szervezet ilyenkor, mint a melegebb hónapokban. Ha megfogadod tanácsainkat, nagyobb eséllyel kerülnek el a fertőzések, betegségek.

Kardiózz

Bár a sport minden válfaja hozzájárul az egészséghez, a rendszeresen végzett kardiómozgás kifejezetten ajánlott, hiszen jelentősen javítja az állóképességet. Ha a szervezet erősebb, sokkal ellenállóbb lesz a betegségekkel szemben is. Ne tántorítson el, hogy hidegebb a levegő, réteges öltözettel ugyanúgy hódolhatsz a futásnak, biciklizésnek ilyenkor is, de a konditerem futópadján és bringáján is alaposan megizzaszthatod magad.

Pihenj

A megfelelő mennyiségű és minőségű pihenés fontosságáról gyakran még az igazán egészségtudatos emberek is megfeledkeznek. Pedig a fáradtság, enerváltság szinte mindig magával hozza a különböző megbetegedéseket, ezért a napi 7-8 óra alvás elengedhetetlen. Fontos azonban, hogy ne csak testünknek, hanem szellemünknek, lelkünknek is adjuk meg a feltöltődés lehetőségét, szánjunk elég időt a kikapcsolódásra is.

72952395 - cooking food kitchen cutting cook hands man male knife preparation fresh preparing hand table salad concept - stock image

Étkezz egészségesen

Bár télen jóval kevesebb a friss zöldség és gyümölcs, azért ilyenkor is tudunk idényjellegű növényeket fogyasztani. A sütőtök, padlizsán, alma például szerepeljen rendszeresen étlapunkon. Fontos, hogy gabonafélékből is fogyasszunk eleget: a kölesből, zabból, rizsből, rozsból, hajdinából isteni köretek készíthetőek, és még az emésztésnek is jót tesznek. A változatos, színes étrend mellett pedig fogyassz sok-sok folyadékot is.

Pótold a vitaminokat

Bár természetes módon is pótolhatóak a vitaminok egy része még a téli hónapokban is, azért nem árt besegíteni vitaminkészítményekkel is. A C-vitamin pótlása kötelező, ahogyan a kevésbé napsütéses időszakban a D-vitaminé is, de ügyelj a kalcium- és magnéziumbeviteledre is. Bár a befőttek, lekvárok vitamintartalma természetesen nem vetekedhet a friss gyümölcsökével, de ha cukormentes, bio gyümölcsökből készült termékeket fogyasztasz, mindenképpen hozzájárul az egészségedhez.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

betegségdaganat

6 dolog, amit érdemes tudni a pajzsmirigy daganatról

Írta:
15 órája 0 0

A pajzsmirigy daganatos megbetegedése igen sok embert érint, melyre a szerven lévő göbös elváltozások hívhatják fel a figyelmet. Inkább az ún. hideg göbök esetén áll fenn a veszély a rosszindulatúságra, így alapos kivizsgálást igényel, ha valakinél göbök keletkeznek. Hogy mi mindent érdemes tudni a pajzsmirigy daganatáról, arról dr. Békési Gábor PhD., a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája beszélt.

egészségEKG

Mikor ajánlott és mikor nem a terheléses EKG?

Írta:
16 órája 0 0

A terheléses EKG a szív vérellátását ellenőrzi, vagyis, hogy a koszorúerek mennyire képesek fizikai terhelés mellett megfelelő mennyiségű vért szállítani a szívizomnak, illetve oxigénhiány esetén a szívizom milyen tünetekkel reagál. Dr. Vaskó Péter, a Budai Kardioközpont szakorvosa arról beszélt, mikor ajánlott és mikor ellenjavallt a vizsgálat.