Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 trükk, hogyan erősítsd az immunrendszered!

5 trükk, hogyan erősítsd az immunrendszered!

betegségegészségimmunrendszerinfluenzaprobiotikumszex
0

Írta:

A hideg, influenzás időszakban még fontosabb, hogy testmozgással és egészséges ételekkel erősítsd az immunrendszeredet. De van még pár olyan trükk, amivel még jobban fel tudod vértezni a szervezetedet, így garantáltan el fognak kerülni az ágynak döntő betegségek.

Irány az erdő!

Japánban kezdték alkalmazni az erdőterápiát, ahol az amúgy nagyon túlhajszolt munkavállalók száma igencsak kirívó. Meglepetésükre azok, akik 2 nap alatt 6 órát töltöttek a természetben, sokkal erősebb immunrendszerrel rendelkeztek, és ennek hatása 30 napig is kitartott. Ha nincs erdő a közeledben, illetve nincs időd túrázni, akkor egy közeli park vagy éppen a saját kerted is megteszi, hogy kicsit feltöltődj a természettel.

Dobolj!

Elsőre furcsának tűnhet, de akik aktívan dobolnak, jóval erősebb immunrendszert tudnak felmutatni, mint azok, akik csak hallgatják. Otthon edényekkel is ki lehet próbálni, de nem biztos, hogy a szomszéd értékelni fogja, így érdemes egy dobkörhöz csatlakozni. A hangulata is pöpec.

44083838 - black woman drummer in a recording studio

Szex bacik ellen

Bátran kérd meg partneredet, hogy egészségügyi okokból szükséged van legalább heti 1-2 együttlétre, ugyanis a szex jelentősen növeli a szervezetben a vírus- és baktériumokkal megküzdő ellenanyagot. Ha ez nem jön össze, akkor nézz meg egy vicces filmet, ugyanis a nevetésnek is hasonlóan jótékony hatása van.

Fogyassz kefirt!

A kefir és a joghurt gazdagok probiotikumokban, valamint jódban, így nemcsak az immunrendszeredet segíted vele, de a pajzsmirigyed egészséges működését is. Ha sót használsz, válaszd inkább a jódozott változatot.

Használj kendert!

A kendert tartalmazó illóolajok növelik a szervezet védekezőképességét, viszont nem tartalmazzák a marihuánában megtalálható THC-t, így nem is fogsz betépni tőle. De helyettesítheted rozmaringgal vagy kakukkfűvel is.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X