Főoldal > wellness > Hogyan hat egészségünkre a gyógyvíz? (X)

Hogyan hat egészségünkre a gyógyvíz? (X)

gyógyfürdő
0 0

Írta:

A gyógyvizek – magas ásványi anyag tartalmuk miatt – elsősorban gyógyászati célokat szolgálnak, de mindezen túl egészségmegőrző tevékenységeknél, és a medical wellness szolgáltatásoknál is eredményesen alkalmazhatók.

A téli időszakban hajlamosabbak vagyunk megfeledkezni egészségünkről, pedig a hideg hónapokban erősebb immunrendszerre, jobb állóképességre, és nem utolsó sorban testi és lelki egyensúlyra van szükségünk. Számos vitamin és étrendkiegészítő létezik, amelyekkel rövid időre orvosolhatjuk a problémát, de a természetes gyógymódoknak sokszor hosszantartóbb hatása van szervezetünkre, mint hinnénk.

Mire jó a gyógyvíz?

Kiválóan alkalmas szinte valamennyi mozgásszervi betegség kezelésére, hatékonyan alkalmazható meszesedés (spondylosis), porckopás (arthrosis), csontritkulás (osteoporosis), discopathia, lumbágó, Bechterew-kór, krónikus izületi gyulladás, köszvény, lágyrész reumatizmus, ortopédiai és idegsebészeti műtétek utáni rehabilitáció, baleseti utókezelés, krónikus nőgyógyászati és urológiai gyulladások, krónikus gyomorhurut, fekélybetegség, emésztési zavarok esetén.

Emellett a gyógyvíz ivókúra formájában is alkalmazható krónikus gyomorhurut, a fekélybetegség és emésztési zavarok gyógyításánál, az osteoporosis megelőzésére, kezelésére.

Sokan nem tudják, de a gyógyvizeknek betegség megelőző és általános közérzetjavító szerepük is van, de már egy gyógymedencében eltöltött nap is sokat dobhat hangulatunkon.

cikktorzs-kep-600x400

Egyedi összetételű termálvíz

Szerencsére Magyarország bővelkedik gyógyvizekben, így érdemes olyan helyet választani, ahol télen egyszerre van lehetőség a gyógyulásra és a kikapcsolódásra is. A Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum az ország második legnagyobb fürdőkomplexumaként számos élményszolgáltatás mellett egyedi összetételű gyógyvízzel rendelkezik. A bükfürdői termálvíz kiemelkedő a magyarországi gyógyvizek között, hiszen nagyon magas ásványi anyag tartalommal (15 000 mg/liter) rendelkezik, és számos jótékony hatása ismert.

A Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrumban nemcsak a csodás gyógyvizes medencék, hanem a családok számára kialakított élménycentrum, az exkluzív szaunavilág, és a fürdő saját Medical Wellness Centruma is várja a látogatókat egész évben. A téli időszakban is érdemes az ország második legnagyobb fürdőjét választani, ahol most ráadásul a kedvezményes téli csomagokat is kipróbálhatod.


További cikkeink a témában

baktériumbetegség

5 tipp felfázás ellen

Írta:
tegnap 0 0

Ha sűrűn jársz a mosdóba, amit csípő, égő fájdalmas érzés kísér, akkor nagy rá az esély, hogy felfáztál. Ha fáztál már fel, akkor tudod, hogy nagyon könnyen megtörténik a baj, ami aztán hetekig kínozhat. Íme, néhány tipp, hogy megelőzd a felfázást!