Főoldal > EGÉSZSÉG > Hogyan hat egészségünkre a gyógyvíz? (X)

Hogyan hat egészségünkre a gyógyvíz? (X)

gyógyfürdő
0

Írta:

A gyógyvizek – magas ásványi anyag tartalmuk miatt – elsősorban gyógyászati célokat szolgálnak, de mindezen túl egészségmegőrző tevékenységeknél, és a medical wellness szolgáltatásoknál is eredményesen alkalmazhatók.

A téli időszakban hajlamosabbak vagyunk megfeledkezni egészségünkről, pedig a hideg hónapokban erősebb immunrendszerre, jobb állóképességre, és nem utolsó sorban testi és lelki egyensúlyra van szükségünk. Számos vitamin és étrendkiegészítő létezik, amelyekkel rövid időre orvosolhatjuk a problémát, de a természetes gyógymódoknak sokszor hosszantartóbb hatása van szervezetünkre, mint hinnénk.

Mire jó a gyógyvíz?

Kiválóan alkalmas szinte valamennyi mozgásszervi betegség kezelésére, hatékonyan alkalmazható meszesedés (spondylosis), porckopás (arthrosis), csontritkulás (osteoporosis), discopathia, lumbágó, Bechterew-kór, krónikus izületi gyulladás, köszvény, lágyrész reumatizmus, ortopédiai és idegsebészeti műtétek utáni rehabilitáció, baleseti utókezelés, krónikus nőgyógyászati és urológiai gyulladások, krónikus gyomorhurut, fekélybetegség, emésztési zavarok esetén.

Emellett a gyógyvíz ivókúra formájában is alkalmazható krónikus gyomorhurut, a fekélybetegség és emésztési zavarok gyógyításánál, az osteoporosis megelőzésére, kezelésére.

Sokan nem tudják, de a gyógyvizeknek betegség megelőző és általános közérzetjavító szerepük is van, de már egy gyógymedencében eltöltött nap is sokat dobhat hangulatunkon.

Egyedi összetételű termálvíz

Szerencsére Magyarország bővelkedik gyógyvizekben, így érdemes olyan helyet választani, ahol télen egyszerre van lehetőség a gyógyulásra és a kikapcsolódásra is. A Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum az ország második legnagyobb fürdőkomplexumaként számos élményszolgáltatás mellett egyedi összetételű gyógyvízzel rendelkezik. A bükfürdői termálvíz kiemelkedő a magyarországi gyógyvizek között, hiszen nagyon magas ásványi anyag tartalommal (15 000 mg/liter) rendelkezik, és számos jótékony hatása ismert.

A Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrumban nemcsak a csodás gyógyvizes medencék, hanem a családok számára kialakított élménycentrum, az exkluzív szaunavilág, és a fürdő saját Medical Wellness Centruma is várja a látogatókat egész évben. A téli időszakban is érdemes az ország második legnagyobb fürdőjét választani, ahol most ráadásul a kedvezményes téli csomagokat is kipróbálhatod.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X