Főoldal > wellness > Ugráld le a súlyfelesleget!

Ugráld le a súlyfelesleget!

fogyáskalóriasportugrálásugrálókötélugrókotél
0 0

Írta:

Sok ember küzd azért, hogy elérje a számára kívánatos alakot, emiatt diétáznak, életmódot váltanak, edzőterembe, sportolni járnak. Ám sokan időhiányra hivatkozva nehezen tudnak időt szakítani a mozgásra.

A jó hír az, hogy az ugrókötelezés – akárcsak bármelyik kardió edzés – akár otthon a szobában vagy a kertben is végezhető, amikor időd és kedved van hozzá – az egyetlen dolog, amelyre szükséged lesz, egy felnőtt méretű ugrókötél.

Az ugrálás segít súlyt veszteni, formálja a tested, segíti a kéz-szem koordinációt alacsony kockázattal. Ezen kívül hozzájárul a csontok egészségéhez, rugalmasságához. 10 perc ugrókötelezéssel máris sokat tettél magadért.

Az ugrókötelezés egy nagyon könnyed és mókás módja az edzésnek, és biztosan sokat ugróköteleztél gyerekkorodban, de azért nézzük át lépésről lépésre, hogyan is kell ezt csinálni.

1. Az ugrókötél két végét fogd a kezedbe. A kötél közepét helyezd a sarkad mögé.

2. Kezdj el ugrálni 10-20 cm magasra páros lábbal.

3. Ahhoz, hogy az ugrókötél átjusson a lábad alatt, a bokáidat tartsd egymáshoz közel.

ugrokotel2.jpg ()

Az első két héten figyeld a tested jelzéseit, és semmiképp ne próbáld gyorsabban csinálni a gyakorlatokat, mint amilyen tempó jól esik.

Az ugrókötelezésnek számtalan előnye van. Nemcsak egy edzésforma, de kiváló stresszlevezető megoldás is lehet. Futóknak nagyon jó keresztedzést nyújt, hatékonyan formálja a lábat. Ezen kívül nagy előnye, hogy szinte bárhol és bármikor végezhető, csak te és az ugrókötél kell hozzá.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

allergiagyógyítás

A szénanáthás beteg 5 típusa

Írta:
22 órája 0 0

Pár tüsszögés, kis orrfolyás, szemviszketés, fura zavaró érzés a torokban – mit teszel, ha nálad is jelentkeznek a szénanátha első jelei? Csak leszaladsz a közeli patikába egy recept nélkül kapható gyógyszerért? Esetleg előveszed a tavalyról maradt gyógyszereket és azokat szeded? Tudatosan készülsz, naprakész vagy az aktuális pollenhelyzetről, így pontosan tudod, mire számíthatsz? 

betegségdaganat

6 dolog, amit érdemes tudni a pajzsmirigy daganatról

Írta:
tegnapelőtt 0 0

A pajzsmirigy daganatos megbetegedése igen sok embert érint, melyre a szerven lévő göbös elváltozások hívhatják fel a figyelmet. Inkább az ún. hideg göbök esetén áll fenn a veszély a rosszindulatúságra, így alapos kivizsgálást igényel, ha valakinél göbök keletkeznek. Hogy mi mindent érdemes tudni a pajzsmirigy daganatáról, arról dr. Békési Gábor PhD., a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája beszélt.

egészségEKG

Mikor ajánlott és mikor nem a terheléses EKG?

Írta:
tegnapelőtt 0 0

A terheléses EKG a szív vérellátását ellenőrzi, vagyis, hogy a koszorúerek mennyire képesek fizikai terhelés mellett megfelelő mennyiségű vért szállítani a szívizomnak, illetve oxigénhiány esetén a szívizom milyen tünetekkel reagál. Dr. Vaskó Péter, a Budai Kardioközpont szakorvosa arról beszélt, mikor ajánlott és mikor ellenjavallt a vizsgálat.