Főoldal > wellness > Fáj a fejed? Edd ezeket!

Fáj a fejed? Edd ezeket!

ételfájdalomfájdalomcsillapítófejfájásgyömbérsárgarépasóska
0 0

Írta:

A fejfájásnak számos oka lehet, és vannak, akiknél ritkábban, másoknál gyakrabban jelentkezik. Ha te is gyakran szenvedsz ettől a tünettől, de a leleteid rendben vannak, lehet, hogy csupán néhány apróság miatt szenvedsz, amit különböző ételek fogyasztásával is orvosolni tudsz anélkül, hogy a pirulák után nyúlnál.

Friss zöldségek, gyümölcsök

A fejfájás egyik legbanálisabb oka a folyadékhiány. A szervezet ugyanis többek között ezzel a tünettel jelzi a kezdődő kiszáradást, és arra ösztönöz, hogy pótold a vizet. Ha ez nem, vagy nem megfelelő mennyiségben történik, a fejfájás csak fokozódhat, és még komolyabb kellemetlenségeket is okozhat. Ha sok magas víztartalmú friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasztasz, nem csak a megfelelő mennyiségű vitamint biztosítod a szervezeted számára, hanem a folyadékháztartásodat is szinten tarthatod.

Olajos magvak

Talán elsőre furcsának tűnik, hogy a diónak, mogyorónak, mandulának és a többi csonthéjas gyümölcsnek köze lehet a fejfájás csillapításához, de a magyarázat egyszerű. Ezek az isteni csemegék ugyanis tele vannak E-vitaminnal, aminek a hiánya sok más egyéb tünet mellett fejfájást is okozhat. Ezért ha ezek a finomságok hiányoznak az étrendedből, érdemes minél előbb beiktatni őket, és lehet, hogy a fejfájásodnak is mihamarabb búcsút inthetsz.

Sárgarépa

Fejfájás akkor is kialakulhat, ha elsősorban a szemmel, látással nem stimmel valami. A szemproblémák ugyanis gyakran okoznak kínzó fejfájást. Ha egészen biztosan nincsen látásgyengeséged, de mondjuk olyan munkát végzel, ami a szem számára megterhelő (például sokat ülsz monitor előtt), egyél sok A-vitamint. Ez ugyanis a szem egyik legnagyobb barátja, jótékony hatással van a látóidegekre, és ha sok nyers répát fogyasztasz, sokat teszel szemed egészségéért, és így közvetve egyúttal a fejfájásod elmulasztásáért is.

38917826 - green fresh healthy smoothie with fruits and vegetables

Sóska

A stressz az egyik leggyakoribb oka annak, ha valakinek rendszeresen fáj a feje. Különböző vitaminokkal és ásványi anyagokkal azonban sokat tehetsz az idegrendszer megfelelő működéséért, vagyis a kiegyensúlyozottságért. Persze csodát nem kell várni, de mindenesetre érdemes magnéziumban és B6-vitaminban gazdag ételeket fogyasztanod. A sóskában és a hüvelyesekben nagy mennyiségben találhatóak, ezért egyél belőlük sokat, ha azt gyanítod, nálad is a stressz az oka a fejfájásnak.

Gyömbér

A gyömbér egy olyan csodás növény, amelynek jótékony hatásait hosszasan lehetne sorolni. Az egyik ezek közül a gyulladáscsökkentő tulajdonsága. A szervezetben létrejövő gyulladások mindegyikére hatásos lehet, persze annak mértékétől függően. Így a migrénes tüneteket is képes enyhíteni, hogy a fejfájás mielőbb csak egy rossz emlék lehessen.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

álmatlanságálmos

Álmatlanság? Itt a 4 leghatékonyabb megoldás

Írta:
2 órája 0 0

Számtalan ember küzd alvási gondokkal, ha te is egy vagy közülük, mielőtt a pirulákhoz és segédeszközökhöz folyamodnál, érdemes lehet a végére járni annak, hogy mi okozhatja a gondot. A folyamatos stressz, az egészségtelen életmód, betegségek egyaránt felelősek lehetnek a problémáért, azért, hogy ne csupán tüneti kezelést végezz, először járj utána, nincs-e valamilyen háttérprobléma, ami az álmatlanságot okozza.

agyágynemű

Így lesz tökéletesen pihentető az alvás

Írta:
23 órája 0 0

Fontos az egészséges tápkálkozás, a nyugodt élet, a sok testmozgás, de mindezek mellett még van egy alapvető igénye testünknek, persze sok más mellett, melyet, ha nem tudunk megadni neki, akkor nagyon rövid időn belül kóros elváltozásokat okozhat testünkben és elménkben is. Ez pedig nem más, mint a pihentető és nyugtató alvás.