Főoldal > EGÉSZSÉG > Durva tünetekkel jelzi a tested, ha keveset iszol!

Durva tünetekkel jelzi a tested, ha keveset iszol!

betegségdehidratációegészségfolyadékfolyadékfogyasztásgyógyuláshidratációitalkiszáradásszomjúságtestvíz
0

Írta:

A legjobb módja annak, hogy elkerüld a kiszáradást, ha mindig van melletted egy teli palack víz. A víz nagyon fontos az egészség szempontjából, de sok ember elfelejt inni. Figyelj az alábbi jelekre, mert ezek azt jelzik, hogy a testednek szüksége van vízre!

1. Száraz száj

Az egyik legkorábbi jele a kiszáradásnak, ha szárazak az ajkaid, a nyelved és a száj belseje. Mindenképpen figyelj a testedre, igyál egy keveset ilyenkor!

2. Száraz szem

A szem nemcsak a lélek tükre, hanem az test vízkészletének is. Ha a szemed száraz és vörös, akkor lehet, hogy csak némi víz ivására van szükséged! Különösen figyelj erre akkor, ha kontaktlencsét hordasz!

3.  Fájdalom

A csigolyák és porcok 80%-a víz. Ha szeretnéd megelőzni a mozgás alatti vagy utáni fájdalmat, a legjobb, ha jól hidratált maradsz.

4. Száraz bőr

Amikor kevés vizet iszol, a szervezet más szervektől vonja el a nedvességet, például a bőrödtől. Így száraz, pikkelyszerű bőrérzeted lehet. Ha ezt tapasztalod, tudd, hogy többet kell innod.

5.  Fáradtság

Előfordul, hogy eleget alszol, vagy kipihent vagy, de mégis fáradtnak és kimerültnek érzed magad. Ilyenkor mindenképp gondold végig, hogy eleget ittál-e a nap folyamán!

viz.jpg ()

6.  Izomfájdalom

Az izmok nagymértékben vizet tartalmaznak. Ha szeretnéd csökkenteni az edzés utáni izomfájdalmat, izomfáradást, figyelj a megfelelő víz bevitelére!

7.  Éhség

A dehidratációt érzékeli az agy, és jelet küld. Ez a jel nagyon hasonló ahhoz, amikor éhségérzetet érzünk. Amikor éhséget érzel, előtte igyál egy nagy pohár vizet!

8.  Korai öregedés

A vízhiány az arcodon is látszik. Azt már tisztáztuk, hogy a vízhiány a bőr szárazságát okozza. Ez az arcbőrre is igaz, a száraz bőrön pedig hamarabb jelentkeznek ráncok.

9.  Ritka wc-használat

Ha nem iszol eleget, a mellékhelyiséget sem elégszer használod. Ha egy nap folyamán nem használod 4-7 alkalommal a wc-t, nem iszol eleget.

10.  Emésztési problémák

A büfögés csak az egyik jele annak, hogy kiszáradtál, ugyanis a felgyülemlett gyomorsav büfögésre késztet. A megfelelő mennyiségű víz segíti az emésztés folyamatát.



További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X