Főoldal > wellness > A szex és a kávé lassítja az öregedést!

A szex és a kávé lassítja az öregedést!

DNSegészségkávéöregedésszervezetszextest
0 0

Írta:

Az új kutatások szerint élettanilag is nagyon jó hatással van ránk a szex és a kávé.

A Rákkutatók Nemzetközi Szövetsége (IARC) és az Imperial College London professzorai sikeresen bebizonyították, hogy a kávé egészséges, és a rémhírek ellenére igenis jót tesz a szervezetnek!

A 16 éven át tartó, több, mint  félmillió 35 év fölötti  ember bevonásával készült felmérés szerint azok, akik napi 3 csésze kávét isznak (legyen az espresso, latte vagy capuccino), tovább élnek, mint azok, akik egyáltalán nem fogyasztják a koffeines italt: egészen pontosan a koffeinfüggő férfiaknak 18%-kal, a nőknek pedig 8%-kal lett kisebb a halálozásra való hajlamuk. Ez úgy lehetséges, hogy a koffein erősíti az immunrendszert, valamint csökkenti a szív-és májproblémák kialakulását.

Ennek ellenére az is kiderült, hogy a rendszeres kávéfogyasztók többsége egészségtelen életet él, ugyanis hajlamosabbak több cigarettát, alkoholt és húst, valamint kevesebb gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani – mégis tovább élnek.

72093135 - enjoying fresh coffee. top view of beautiful young woman holding cup while relaxing on couch at home

Egy másik kutatás a szex mennyiségének élettani hatását vizsgálta és szuper eredményeket közül. A felmérés szerint már heti egy szexuális együttlét lassítja az öregedést, csökkenti a halálozási rátát, valamint a javítja a konfliktuskezelési hajlamot, és a párok közötti összetartozást élményét.

Erre az eredményre egyébként úgy jöttek rá a tudósok, hogy azoknak a nőknek, akiknek rendszeres szexben volt része, nagyobb volt a telomer nevű DNS-száluk, ami a biológiai élet hosszúságáért felelős.

Az eredmények tekintetében mi csak arra tudunk biztatni, hogy ne vond meg magadtól az élvezeteket, mert az nem csak a lelki egészségedre, hanem a szervezetedre is jó hatással lesz.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

álmatlanságálmos

Álmatlanság? Itt a 4 leghatékonyabb megoldás

Írta:
2 órája 0 0

Számtalan ember küzd alvási gondokkal, ha te is egy vagy közülük, mielőtt a pirulákhoz és segédeszközökhöz folyamodnál, érdemes lehet a végére járni annak, hogy mi okozhatja a gondot. A folyamatos stressz, az egészségtelen életmód, betegségek egyaránt felelősek lehetnek a problémáért, azért, hogy ne csupán tüneti kezelést végezz, először járj utána, nincs-e valamilyen háttérprobléma, ami az álmatlanságot okozza.

agyágynemű

Így lesz tökéletesen pihentető az alvás

Írta:
23 órája 0 0

Fontos az egészséges tápkálkozás, a nyugodt élet, a sok testmozgás, de mindezek mellett még van egy alapvető igénye testünknek, persze sok más mellett, melyet, ha nem tudunk megadni neki, akkor nagyon rövid időn belül kóros elváltozásokat okozhat testünkben és elménkben is. Ez pedig nem más, mint a pihentető és nyugtató alvás.