Főoldal > wellness > Mi történik, ha citromos vizet iszunk reggel?

Mi történik, ha citromos vizet iszunk reggel?

citromcitromos vízegészségfolyadékpH értékreggeli
0 0

Írta:

A legtöbb ember számára a reggelek nehezen indulnak. Ébredés után csak arra vágyunk, hogy még öt percet visszafekhessünk, és igazán nem segít a reggeli kávé sem, csak a tüneteket enyhíti.

Ámde ott van egészségünk egyik legjobb barátja, a C-vitaminban gazdag citrom. Egy pohár citromos víz reggelente csodákra képes, és hatása akár egész nap tarthat.

Nézzük, milyen előnyei vannak a citromos víznek:

Ha fogmosás után elfogyasztunk egy pohár citromos vizet, akár egész nap friss illata lehet a szánknak. Egy kis öblögetés a fogak körül és biztosan egész nap jó lesz a leheletünk.

Az emésztőrendszerünk is meghálálja a napi egy pohár varázsszert. Különösen azoknak lehet hasznos, akik székrekedésben szenvednek, mivel a citromos víz segít lebontani a testben összegyűlt salakanyagot, ezáltal a bélműködésünk sokkal olajozottabban működik majd. A vízfogyasztás egyébként minden étkezés során fontos, hogy megkönnyítsük az emésztés folyamatát.

Diétázni szeretne? A citromos víz a megoldás. Már egy pohár is képes hatékonyan csökkenteni az éhségérzetet, ezáltal csökken a nassolásra való hajlam és hatékonyabbá válik a fogyókúra.

8770748 - g&t with tilted lemon and bubbles

Egy átlagos ivászattal töltött este után a kínzó másnaposság remek ellenszere lehet a citromos víz. Igyunk meg reggel egy pohárral és a hatását azonnal érzékelni fogjuk, képesek leszünk ugyanis teljes értékű emberként funkcionálni.

Ha az élet megdob citrommal, csinálj limonádét, tartja a bölcs mondás, és tényleg. Egy pohár citromos víz remek hangulatjavító lehet, sőt az egész világot más színben láthatjuk általa.

Aki az elmúlt évtizedekben akár egyszer is bekapcsolta a tévét tudja, hogy milyen fontos dolog is a pH érték. Nos, a citromos víz a test savtartalmának ideális egyensúlyát is képes megőrizni.

Valószínűleg senkinek sem újdonság, hogy a testünk tele van méreganyagokkal. Nem nagyon találni olyan természetes detoxikáló anyagot, mint a citrom és a víz varázslatos egyvelege, ami képes az egész testünk megtisztítására.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

álmatlanságálmos

Álmatlanság? Itt a 4 leghatékonyabb megoldás

Írta:
15 órája 0 0

Számtalan ember küzd alvási gondokkal, ha te is egy vagy közülük, mielőtt a pirulákhoz és segédeszközökhöz folyamodnál, érdemes lehet a végére járni annak, hogy mi okozhatja a gondot. A folyamatos stressz, az egészségtelen életmód, betegségek egyaránt felelősek lehetnek a problémáért, azért, hogy ne csupán tüneti kezelést végezz, először járj utána, nincs-e valamilyen háttérprobléma, ami az álmatlanságot okozza.

agyágynemű

Így lesz tökéletesen pihentető az alvás

Írta:
tegnap 0 0

Fontos az egészséges tápkálkozás, a nyugodt élet, a sok testmozgás, de mindezek mellett még van egy alapvető igénye testünknek, persze sok más mellett, melyet, ha nem tudunk megadni neki, akkor nagyon rövid időn belül kóros elváltozásokat okozhat testünkben és elménkben is. Ez pedig nem más, mint a pihentető és nyugtató alvás.