Főoldal > EGÉSZSÉG > Ezek a legszuperebb gyógyteák

Ezek a legszuperebb gyógyteák

egészséggyógyteatea
0

Írta:

Egy finom gyógytea csodás napindító vagy meghitt szünetet teremtő a nap folyamán. Már csak azért is, mert nem tartalmaz koffeint, a zöld- és fekete teákkal ellentétben, akár lefekvés előtt közvetlenül is élvezheted a gyógytea nyújtotta előnyöket.

Ha tetszik is az ötlet, gyógyteát szinte mindenhol kaphatsz: a sarki kisboltban, a szupermarketben, a bioboltban, de még az internetről is rendelhetsz. Ismerd meg a legnépszerűbb gyógyteákat és előnyeiket, hogy megtaláld, melyik a neked való gyógytea.

Kamilla

Valóban ez a tea az egyik legnépszerűbb, talán elsőre mindenki ezt mondaná. De tudjuk, mire jó tulajdonképpen? Savas refluxra például: étkezés után közvetlenül egy csésze kamillatea elfogyasztása a refluxot távol tartja egész napra. A relaxálást, lazítást is segíti, ha érzed, hogy stresszes vagy, először a kamillatea jusson eszedbe.

Gyömbér

Megfázás esetén kötelező kellék a gyömbér. Friss gyömbért is reszelhetsz forró vízbe, de szárítva tovább eláll. Gyulladáscsökkentő hatása miatt segít leküzdeni a megfázást, influenzát. Pont ezért nehéz ételek után csökkenti a gyomorégést is.

Rozmaring

A rozmaring az ételeket ízletessé és illatossá teszi, de tudtad, hogy a belőle készült tea segít jobban aludni este? Ez azért van így, mert a rozmaring ellazítja az izmokat, épp ezért izomfájdalmak esetére is jó.

Borsmenta

Igazi klasszikus brit finomság, már az illatára összefut a nyál az ember szájában. Amellett, hogy rendkívül kellemes illatú és ízű, nagyon jó emésztéskönnyítő. Puffadás, gázképződés esetén az egyik leghatékonyabb és leggyorsabb megoldást jelentheti egy csésze meleg mentatea.

38744135 - fresh green tea with tea leaves in the water

Citromfű

A jobb emésztés érdekében célszerű közvetlenül étkezés után fogyasztani ezt a teát. Szokták ajánlani magas vérnyomással küzdőknek is, de egy hosszú nap végén a kikapcsolódásban is nagy segítségedre lehet.

Levendula

Gondjaid vannak az alvással? Egy csésze levendulatea elfogyasztása után hamar megnyugszol, és nyugodt, pihentető lesz az álmod. A levendula hatékonyan nyugtatja a testet és az elmét is, épp ezért relaxációhoz is használható.

Kardamom

Bármilyen emésztéssel kapcsolatos probléma esetén segíthet. Az édes ízű kardamom segíti a gyomorműködést, a belek emésztési folyamatát, de még a gyomorfájdalmak esetén is hatékony. Fel vagy fúvódva? Egy csésze kardamom tea a megoldást!

Csalán

Az örök gyógyító. Emlékszel, amikor a kirándulásokon nagymamád csalánnal dörzsölte be az ízületeit? Nem véletlen: a csalán segíti az ízületi fájdalmakon. Nyugi, nem kell neked is ezt tenned, a tea ugyanolyan hatásos és még ízletes is. A fájdalomcsökkentés mellett méregtelenítő, vérnyomáscsökkentő és nyugtató is a csalántea, igazán multifunkcionális ital, mindenképp szerezd be.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X