Főoldal > wellness > Mostantól ne mosd meg a nyers húst!

Mostantól ne mosd meg a nyers húst!

baktériumegészségétkezésfertőzésfőzéshús
0 0

Írta:

Húst szeretnél sütni? Hogy kezded? Ugye, eddig alaposan megmostad a húst, mielőtt elkezdted elkészíteni? A szakértők szerint ezt nem lenne szabad! De miért?

A húst ugyanis nem kell, sőt, nem is szabad megmosni elkészítés előtt, csak rosszat teszünk vele saját magunknak. Akkor is, ha ez így elsőre nagyjából annyira hangzik higiénikusan, mintha a WC-használat utáni kézmosásról próbálnánk lebeszélni. – írja az Index.

A szakértők azt mondják, legyen szó bármilyen húsról (szárnyas, disznó, marha, bárány, vagy vad), nem ajánlott megmosni a nyers húst elkészítés előtt. Bár a húson előforduló baktériumok egy részétől megszabadulhatunk ezzel, ugyanakkor a húsról lemosott baktériumok a mosogatóban vagy a konyhapulton maradnak, ahonnan aztán könnyen más élelmiszerekre vagy használati tárgyakra kerülhetnek. És azt is jó tudni, hogy a baktériumok nagy részét szimpla mosással nem is lehet eltávolítani.

De ne aggódj, mert a húson található baktériumok sütés-főzés közben elpusztulnak, amint a hús belső hőmérséklete 60-62 fok fölé emelkedik!

Forrás: Index


További cikkeink a témában

anyajegybőr

A napégés meggyógyul, de a hatása megmarad

Írta:
tegnap 0 0

A King’s College London kutatása szerint a többség túl vékony rétegben keni magára a napvédő krémet, így a legjobb termék sem tud hatékony védelmet nyújtani a leégés ellen. A bőrpír fájdalmas ugyan, de pár nap alatt elmúlik, az igazi kockázatot az jelenti, hogy minden egyes bőrégés növeli a melanoma kialakulásának veszélyét.

íznátrium

4 ok, amiért sós ízre vágyhatsz

Írta:
tegnapelőtt 0 0

Míg egyesek ölni tudnának a csokitortáért, addig mások teljes lelki nyugalommal végignézik, ahogy a másik befal belőle egy (vagy több) szeletet. Ugyanúgy, ahogy vannak édesszájúak, vannak, akik inkább a sós ízeket részesítik előnyben. Na de miért, és mikor vágysz inkább a sósra, mint az édesre?