Főoldal > wellness > Az igazság: a gyömbér árthat is a gyomornak

Az igazság: a gyömbér árthat is a gyomornak

belekgyömbérgyomorgyomorbajgyomorfájdalominfluenzanátha
0 0

Írta:

A gyömbért általában az egekig magasztalják, hiszen szinte mindenre jó. Elmulasztja a náthás tüneteket, a hányingert, segíti az emésztést, erősíti az immunrendszert és még sorolhatnánk. Most azonban kiderült, hogy akár árthat is nekünk ez a szupernövény.

A gyömbér az egyik legjobb gyógyír az influenza-szerű tünetek ellen, hiszen gyakorlatilag elpusztítja a betegséget okozó rhinovírust. Emellett serkenti az epesav termelését, ezért az emésztésre is jó hatással van.

Azonban ha éhgyomorra fogyasztod, túlságosan stimulálhatja a gyomrot, ezáltal akár fájdalmat okozva a belekben. Ez azért elég ritka, de érzékeny gyomrúak esetében előfordulhat.

gyomber2.jpg ()

Hogy elkerüld a gyomorproblémákat, gyömbér vagy gyömbértea fogyasztása előtt egyél egy keveset, és a mennyiséget tekintve is törekedj a mértékletességre.

Fotó: 123 RF

 


További cikkeink a témában

agyágynemű

Így lesz tökéletesen pihentető az alvás

Írta:
4 órája 0 0

Fontos az egészséges tápkálkozás, a nyugodt élet, a sok testmozgás, de mindezek mellett még van egy alapvető igénye testünknek, persze sok más mellett, melyet, ha nem tudunk megadni neki, akkor nagyon rövid időn belül kóros elváltozásokat okozhat testünkben és elménkben is. Ez pedig nem más, mint a pihentető és nyugtató alvás.