Főoldal > EGÉSZSÉG > Természetes segítség fájdalmas női bajokra

Természetes segítség fájdalmas női bajokra

egészségfájdalomgyógyulásmenstruációnemi szervpetefészek
0

Írta:

Sajnos elég sok nő szenved mindenféle kellemetlen fájdalomtól, de néhány gyógytea segíthet a bajokon!

Petefészek gyulladás

Amikor erről a betegségről beszélünk, valójában a méh és a petefészek közötti méhfüggesztő szalagok által határolt terület gyulladásáról van szó. Jellemző tünetei az alhasi fájdalom, görcs, láz, és nyilalló fájdalom. Leggyakrabban téli időszakban a felfázás váltja ki, amikor nem az időjárásnak megfelelően öltözködsz. Nagy hidegben, az alsó végtagokban a vér 15-20 fokkal hidegebb, mint a test más részein. Amikor felér a kismedencébe, ott melegszik meg, ilyenkor történhet a felfázás.

Gyulladáscsökkentő gyógytea

20 g citromfű

80 g kakukkfű

100 g fűzfakéreg

100 g aranyvesszőfű

100 g cickafarkfűvirág

100 g palásfű

100 g orbáncfű

100 g bazsalikom

A gyógynövénykeverékből egy evőkanálnyit főzz öt percig egy csésze vízben, tíz percig hagyd állni, majd szűrd le. Naponta kétszer fogyaszd étkezés előtt fél órával.

shutterstock_47752072.jpg ()

Ülőfürdő felfázás ellen

Először készíts el nagy adag gyógynövénykeveréket. Amit mindenképpen tartalmaznia kell a kakukkfű, a borsmenta és a levendula, de ezek mellett bátran tehetsz bele kámosgyökeret, édesköményt, borsikafüvet, szurokfüvet, rozmaringlevelet, kamillát, orvosi izsópot, ánizst, koriandert, szegfűszeget, angyalfűgyökeret és orvosi zsályát. Minél több összetevőt válogatsz össze, annál hatásosabb lesz a kúra.

A keverékből kétmaroknyit kell öt percig két liter vízben főznöd, majd szűrd bele a forró kád vízbe. Körülbelül húsz percig ülj benne.

Tea a menstruáció előtti problémákra

A menstruáció előtti időszakban tested felkészül a fogantatásra. Ilyenkor a hormonszint megemelkedik, ez okozza a feszültséget, az idegességet és a robbanékonyságot, valamint a gyakran előforduló vízfelhalmozódást, mellfeszülést és vérnyomás emelkedést. Ezek a tünetek kitűnően kezelhetők az alábbi gyógyteával.

10 g citromfű

100 g galagonyavirág

100 g orbáncfű

90 g levendulavirág

A keverékből egy evőkanálnyit forrázz le egy csésze vízzel. Tizenöt percig hagyd állni, majd szűrd le, és édesítsd mézzel. Naponta 2-3 pohárral fogyaszd. Ha szükséges menstruáció alatt is folytathatod a teázást.

Fájdalmas menstruációra

Erről az állapotról akkor beszélünk, ha a havi ciklusod rendben van, de nagy fájdalom kíséri. Ha más problémád nincs, csak azért jelentkezik a fájdalom, mert alkatilag ilyen vagy, akkor a következő gyógytea nagy segítség lehet számodra.

100 g macskagyökér

50 g köménymag

10 g vérehulló fecskefű

20 g citromfű

Egy evőkanálnyi gyógynövénykeveréket főzz öt percig egy bögre vízben. Hagyd állni 15 percig, majd szűrd le. Naponta 2-3 bögrényit igyál étkezés előtt negyed órával, ízesítés nélkül.

Erős, sokáig tartó vérzésre

Az erős menstruáció legyengítheti szervezeted, akár súlyos vérszegénységet is okozhat. Leggyakrabban a méhnyálkahártya, a méhizomzat és a petefészek betegségei okozzák. Ahhoz, hogy házilag is segíthess a problémádon, vérzéscsillapító növényekre lesz szükséged.

20 g citromfű

100 g cickafarkfű

80 g orbáncfű

100 g palástfű

Egy evőkanálnyit forrázz le egy csésze vízzel, majd 15 perc után szűrd le. Naponta 3-4 adagot fogyassz.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X