Főoldal > EGÉSZSÉG > 6 kreatív alternatíva a kávéra

6 kreatív alternatíva a kávéra

energiakávékoffeinlimonádézöld tea
0

Írta:

Szereted a kávét, de nem szeretnéd mindig azt inni, amikor szeretnéd egy picit felpörgetni magad? Mutatunk pár szuper alternatív megoldást.

Zöld tea

Képtelen vagy átvészelni a reggeleket a napi kávéadagod nélkül? Főzz inkább egy zöld teát, ami éppen csak, hogy kevesebb koffeint tartalmaz, mint egy csésze fekete, így elég lökést ad neked egész napra, azonban mentes a kávé negatív tulajdonságaitól, mint amilyen az idegesség (amit a nagyobb adag koffein vált ki).

Búzafűlé

Ez a természetes energiaital folyékony elegye az alapvető vitaminoknak, ásványi anyagoknak és tápanyagoknak. Vannak, akiket nem zavar az íze, másokat igen, azonban mindenki egyetért azzal, hogy a búzafű az egyik legtáplálóbb, könnyen emészthető energizáló ital. Önmagában vízzel, vagy fehérjeitalhoz adagolva egyaránt fogyaszthatod.

kavecikk1.jpg ()

Szibériai ginseng tea

A szibériai ginseng tea átütő erejét a kesernyés ginseng gyökér adja, aminek ha nem szereted az ízét, édesítsd egy kevés mézzel. A gyógynövényből készült ital segít a koncentrációban, és különösen jó hatással van a szellemi frissesség megőrzésére. A legtöbb ember számára hosszú távon is hatásos fáradtságűző italként alkalmazható.

Gránátalmalé

Édes, mégis csípős – a 100 %-os gránátalmalé egy pikáns ízű, energiát adó ital, és könnyen felhasználható más italok elkészítéséhez is. Fogyaszthatod önmagában, más gyümölcslevekkel keverve, vagy turmix formájában. A gránátalma leve rendkívül gazdag antioxidánsokban és C-vitaminban. Extra energiához juthatsz némi gránátalmalé és szójatej segítségével, amit turmixolj össze banánnal, bogyós gyümölcsökkel és joghurttal.

granatalma2.jpg ()

Limonádé

A tejszínes kávéitalok szinte azonnal energiához juttatnak, amikor azonban késő délutánra távozik a koffein a szervezetedből, könnyen belassulhatsz. Ilyenkor készíts magadnak egy limonádét: egy nagy pohár víz, egy teáskanál frissen reszelt citromhéjjal, és fél citrom levével (cukor nélkül) kiváló energiabomba lehet.

Borsmenta tea

Pörögj fel egy csésze borsmenta teával! Friss lesz tőle a leheleted, megnyugtatja a gyomrodat evés után, és mivel a mentás ital lehűti a szervezetedet, ezért kitűnően revitalizál is. Nem utolsó sorban pedig fájdalomcsillapító, görcsoldó és fertőtlenítő hatással bír.

Szilvalé

Nem véletlenül csábító reggelente a cukorral és a tejszínnel felturbózott kávénk. Legközelebb azonban, amikor a termoszod felé nyúlsz, töltsd fel inkább szilvalével. A rostos ital segít szabályozni a szervezetedben előforduló elektrolitok szintjét, ezáltal növelve az állóképességedet. Ha túl intenzívnek érzed az ízét, hígítsd fel vízzel, vagy almalével.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X