Főoldal > EGÉSZSÉG > 8 koffeinmentes trükk, hogy felpörgesd magad

8 koffeinmentes trükk, hogy felpörgesd magad

boldogságéberségenergiafrissességkoffeinmentesnevetés
0

Írta:

Közelegnek az ünnepek, a munkahelyeden is egyre nagyobb a hajtás és a kávéból sem tud elég fogyni? Fogadd meg a cseppet sem mindennapi tippjeinket, hogy az ajándékok vásárlására és a karácsonyi készülődésre bőven maradjon energiád!

1. Ne húzd össze a függönyt!

Kutatások bizonyítják, hogy azok, akik nem húzzák teljesen össze a függönyeiket, boldogabban ébrednek, mint akik a teljes sötétségre kelnek. Ez valószínűleg azért van így, mert a nap sugarai terápiás hatással vannak az emberi szervezetre.

Tipp: Ha kényes vagy a fényre, szerezz be egy automatikusan bekapcsoló sólámpát, aminek lágy fényére szuper érzés lesz felkelni!

2. Zuhanyozz hideggel!

Nyugi, nem az a cél, hogy felfázz, hanem, hogy felfrissülj! Mindössze csak annyit kell tenned, hogy a reggeli zuhanyzás utolsó perceiben egyre hidegebbre veszed a vizet – ez feltölt energiával, jót tesz a vérkeringésednek, ráadásul a narancsbőrt és a striákat is segíti eltüntetni!

Tipp: Ha a hideg zuhanyra nem tudod magad rászánni, mosd le az arcod jéghideg vízzel! Meglátod, egyből nem lesz szükség arcpírra!

3. Nevess!

Mikor láttál utoljára egy jó vígjátékot vagy egy kabaréestet? Ha már az idejét sem tudod, itt az ideje bekapcsolni a Jóbarátok egyik régi epizódját! Még jobb, ha a csajokkal együtt vágtok neki a hahotázásnak, hiszen a barátokkal való közös nevetés akár 15 percen belül felpörgeti az energiaszintet és a véráramlást!

4. Egyél egy jót!

A zsírszegény ételek és a diétás kekszek nem minden esetben überelnek egy húsos-burgonyás menüt! A szénhidrát- és rostdúsabb kaják több energiát tartalmaznak, mint a lightos verziók, ezért a kedved is jobb lesz tőlük! Plusz, sokkal tovább eltelítik a gyomrod és szinten tartják a vércukorszintedet, ezért jó ideig nem leszel újból éhes!

54898657 - beauty girl face with colorful nail polish. manicure and makeup

5. Nézz online cuki cicás videókat

Nem viccelünk! Az Indiana Egyetem médiatudományokat hallgató tanulói bebizonyították, hogy cuki kiscicás videókat néző emberek viccesebbek, érzékenyebbek és tele vannak pozitív energiával!

Tipp: Ha te is nagy macskarajongó vagy, látogass el az amerikai celebcica, Lil Bub oldalára, akinek majd három millió (!) követője a cuki videói miatt!

6. Rágózz!

Ébren tart, megkímél a cukor és édesség utáni sóvárgástól, később leszel éhes tőle, erősíti a fogakat és… gyorsabb lesz a reakcióidőd is! A tanulmányok szerint azok, akik rendszeresen rágóznak, hamarabb érzékelik a körülöttük történő dolgokat, sokkal figyelmesebbek és boldogabbak is, mint a nem rágózó társaik. Ez azért van így, mert a rágózás több oxigént szállít az agyba és aktiválja a gyorsabb véráramlást is. Sajnos, a hatás csak addig tart, amíg rágózol – nagyjából 15 percig.

7. Lélegezz!

Köztudott, hogy a tudatos lélegzetvétel ellazít és megnyugtat, de a testedre is rendkívüli hatással van!  Enyhíti a fejfájást, a migrént, az izomgörcsöket – röviden szinte mindent, ami a stresszel kapcsolatos. Sőt! Már napi tíz perc tudatos lélegzés csökkenti a feszültségszintet, élénkebbé tesz és egyes krónikus betegségek tüneteit is enyhíti!

Tipp: Egy kutatás szerint a tudatos légzésben megerősödött rekeszizom enyhíti a refluxot, de a pánikbetegeknél is sokszor alkalmazzák a kognitív pszichoterápia helyett.

8. Fesd ki a körmeid!

Lehetőség szerint valamilyen erős színre! A kék és a piros főszínek közös skáláján található árnyalatok nagyobb életkedvet és energiát eredményeznek – csak azért, mert egy vidám színt hordasz magadon! Ha tehát nem szeretsz rikító színekben pompázni és maradsz a már jól bevált alapszíneknél, bátran kísérletezz neon színekkel is!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X