Főoldal > EGÉSZSÉG > 13 könnyű lépés, amit megtehetsz az egészségedért

13 könnyű lépés, amit megtehetsz az egészségedért

diétaegészségéletmódéletmódváltásfogyás
0

Írta:

Közeleg az év vége és még mindig nem tudtad rászánni magad az életmódváltásra? Adunk pár könnyen betartható tippet, amivel akár már holnap fittebb lehetsz!

1. Mindig tarts kéznél egy üveg vizet!

Válassz egy gyönyörű palackot, ami elfér a táskádban és igyál naponta pár kortyot – csak úgy. A víz hidratálja a tested, a bőröd és a belső szerveidet, ezért emlékezted magad mindig arra, hogy inni akkor is kell, amikor nem vagy szomjas!

2. Sétálj, amikor csak teheted

Van egy szabad délutánod és semmi programötleted nincsen? Sétálj el a közeli parkba vagy ugorj ki a Margitszigetre! A friss levegőnél nincsen jobb közérzetjavító! Ha teheted, a tömegközlekedést, az autózást és a liftet is mellőzd – a lábaid meg fogják hálálni!

3. Minden héten cserélj ágyneműt

El sem tudod képzelni, hogy mennyi baktérium tapad meg a lepedődön, főleg ha egy-egy délutáni sziesztára is le szoktál dőlni! Ha pedig allergiás vagy a poratkákra és a száraz levegőre, mindenképpen ügyelj rá, hogy rendszeresen cseréld az ágyneműt.

4. Ülj fitneszlabdán!

Gerincbántalmakkal küszködsz, de ülő munkát kell végezned? Ne parázz rá, csak szerezz be egy nagy fitnesz labdát, ami segít optimalizálni a testtartást és fejleszti az egyensúlykészséget is!

5. Ne hasonlítsd magad a sztárokhoz!

A hírességeknek saját szépségcsapatuk van, akik csak azzal törődnek, hogy a hajuk, a sminkjük és a bőrük mindig tökéletes fényben pompázzanak. Épp ezért, ne törődj azzal, ha néha elmaszatolódik a szempillaspirálod, vagy ha kócos hajjal ébredsz reggelente!

6. Nevezz ki egy nasis napot!

Mert mit is ér az egész diéta, ha nem lehet néha megszegni, nem igaz? Heti egy nap ne nézd a kalóriákat: nyugodtan menj el a csajokkal egy cukrászdába és az íncsiklandozó pizzára se mondj nemet! A plusz kilók nem a néhai kihágásoktól jönnek fel rád, hanem akkor, ha állandóan egészségtelen ételeket eszel.

7. Tanulj táncolni!

Még a legesetlenebb mozgású emberek is tudnak táncolni, a zenét pedig mindenki szereti, ezért bátran vágj bele egy tánckurzusra és élvezd a mozgás örömét!

8. Használj fitnesz applikációkat!

Amellett, hogy folyamatosan emlékeztetnek a sportolásra, nagyon hasznos infókkal is ellátnak, amik alkalmazásával még hatásosabb lehet az edzésed!

9. Használj egy kis fahéjat!

A jótékony hatásairól már korábban is beszámoltunk, épp ezért, turbózd fel a natúr joghurtodat egy kis fahéjjal, ami jót fog tenni az anyagcserédnek is!

10. Mellőzd a fagyasztott dolgokat!

A tartósan lefagyasztott, előkészített élelmiszerek sokkal egészségtelenebbek, mint a frissen kapható társaik, épp ezért, ha csak teheted, mellőzd ezeknek a termékeknek a fogyasztását.

11. Önkénteskedj!

Nemcsak a lelkednek fogsz jót tenni vele, de egy kis önkéntes kutyasétáltatás a közeli menhelyen vagy egy kis szelektív szemétgyűjtés a közeli erdőben a testednek is örömet fog okozni!

12. Mellőzd a szénsavas üdítőket!

Imádod az egzotikus ízű szénsavas üdítőket? Vegyél néhány friss gyümölcsöket és facsard ki őket! Frissen fogyasztva, cukor és édesítő nélkül jobban fog esni, mint bármilyen neves üdítőmárka terméke.

13. Keress edzőtársat!

Ha kezdő vagy, jól fog jönni egy kis támogatás, ha pedig már profi fitneszőrült vagy, mindig inspirálni tudod a melletted lévőket! Egy friss kutatás szerint a sportolás amúgy is hatásosabb társaságban, barátok között, tehát vágj bele bátran!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X